İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri, hafta sonu YKS'ye girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabileceğini duyurdu.

İstanbul ve Ankara'da YKS'ye girecek öğrenciler, veliler ve gözetmenlere ulaşım ücretsiz

Hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler ile sınav görevlileri, İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

İBB'de yer alan açıklamada "Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecekler. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan faydalanmak isteyenlerin sınav veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan YKS, 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü, sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. İki ayrı günde uygulanacak YKS oturumlarına toplu taşımayla gitmek isteyenler için ulaşım ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

Her iki sınav günü için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek." denildi.

istanbul-ve-ankara-da-hafta-sonu-toplu-tasima-ucretsiz-olacak-1029890-1.

SEFER SAYILARI ARTIRILDI

EGO Genel Müdürlüğü de YKS için öğrenci, veliler ve görevli eğitmenlere ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verecek. EGO Genel Müdürlüğü, YKS’ye girecek adaylara ANKARAY, Metro ve Teleferik başta olmak üzere 51 güzergâhta 202 adet ilave otobüs servisi ile ücretsiz toplu ulaşım sağlayacak. YKS’ye katılacak öğrenciler, EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla ücretsiz yararlanabilecek. Veliler ve görevli öğretmenler de sınav gününde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.

istanbul-ankara-ve-izmir-de-hafta-sonu-toplu-tasima-ucretsiz-olacak-1029888-1.