İstanbul merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Ankara'daki FETÖ operasyonunda ise 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul ve Ankara merkezli FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından, FETÖüyelerine yönelik yürütülen çalışmalarda, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin verdikleri ifadelerde geçen isimler incelemeye alındı. Yapılan araştırmalarda 16 şüphelinin ByLock kullanıcısı olduğu, emniyet ve TSK mahrem yapılanmasında yer aldıkları tespit edildi.


Şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlatan polis, İstanbul merkezli Ankara, İzmir, Sakarya ve Çanakkale’de çok sayıda adrese eş zamanlı Operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında KHK ile ihraç edilmiş polis, avukat, öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

ANKARA MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU

Ankara'da ise Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ Hava Kuvvetleri Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, 11 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 5 ilde, gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin 7’si yakalanarak gözaltına alındı.

DHA-İHA