Kandilli Rasathanesi, Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. AFAD, deprem nedeniyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığını bildirdi.

İstanbul ve çevresinde de hissedildi: Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi, Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Kandilli'nin açıklamasına göre, depremin merkez üssünün Ayvaacık-Dursunbey olduğu belirtildi.

Saat 22.31'de meydana gelen depremin büyüklüğü 4,8 olarak belirtilirken, derinliği 7,2 kilometre olarak ifade edildi.

Deprem İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı.

AFAD, "Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

SOYLU: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Balıkesir Dursunbey'de, 22.31'de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesirimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA: 112 ACİL EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.