Dünya Veteriner Hekimler Günü, bu yıl “İnsan ve hayvan sağlığını iyileştirmek için çevreyi korumak” temasıyla kutlanacak

İstanbul Veteriner Hekimler Odası: Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde tek hedef sağlık

Her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü, bu yıl 25 Nisan'da “İnsan ve hayvan sağlığını iyileştirmek için çevreyi korumak” temasıyla kutlanacak.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle birer sağlık çalışanı olan veteriner hekimlerin de tüm dünyada genel kabul gören “Tek Sağlık” yaklaşımı çerçevesinde fedakarca çalıştığı belirtildi. Açıklamada, "Bu yaklaşıma göre çevre, hayvan ve insan sağlığı ayrılmaz bir bütündür, birinde yaşanacak bir aksama halk sağlığına doğrudan yansır. Bu bilinçle çalışmalarını sürdüren veteriner hekimler, özellikle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte gerek laboratuvarlarda aşı çalışmalarıyla, gerek sokaklar ve kamu kurumlarının binalarında yaptıkları dezenfeksiyon çalışmalarıyla, gerekse güvenli gıda üretim süreçlerinde özveriyle hizmet ediyorlar. Diğer yandan da klinik ve barınaklarda hayvan dostlarımızın muayene ve tedavilerine aralıksız devam ediyorlar" denildi.

Açıklamada, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'ın meslektaşlarının gününü kutladğı belirtildi. Arslan'ın “İnsan, hayvan ve çevre sağlığı ekseninde önemli bir mesleğin mensupları olarak, hekimlik duruşundan ödün vermeden fedakarca çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri paylaşıldı. Ayrıca veteriner hekimliğin yeterince tanınmadığını belirtilerek, hazırladıkları tanıtım filmi paylaştı.

Oda tarafından hazırlanan tanıtım filmi şöyle: