Doğaçlama, oyunculuğu geliştirmek için bir egzersiz olarak algılanır. Oysa hem geleneksel tiyatromuzda önemli bir yere sahip hem de günümüzde kendi başına bir tiyatro alanı olarak geliştiriliyor.

Nitekim parlak bir doğaçlama tiyatromuz ekip olarak yıllardır emek veriyor: İstanbulimpro. (“Impro” improvisation/doğaçlama kelimesinin kısası ve uluslararası bir terim olarak tiyatro hayatımızda.)

Geçen mayısta yapılan Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali basınımızda ne derece yankı buldu acaba? Umarım sanatçıların alın ve zihin terine yaraşır olmuştur.

Koray Tarhan’ın öncülüğünde kurulan İstanbulimpro örnek bir enerji ve verimlilik sergiliyor:

http://www.istanbulimpro.com

Ayrıca tiyatro ve müzik atölyeleri var. İlk dönem doğaçlama atölyesinin son yarışmalı etkinliği son derece renkli ve eğlenceli geçti. Işıldayan kursiyerlerin zekâ dolu yaratıcılığı coşkuyla alkışlandı.

İstanbulimpro’nun tam donanımlı ve gerektiğinde 80 izleyici ağırlayabilen Kadıköy Terminal Sahnesi çeşitli etkinliklere açık:

http://kadikoyterminal.com

“Olay Rusya’da Geçiyor” İstanbulimpro’nun yurtdışında olduğum için kaçırdığım oyunları arasında. Yeni sezonu iple çekiyorum.