İstanbulkart Mobil'in QR kodla ödeme yapma özelliği; otobüs, metro, metrobüs ve deniz ulaşımından sonra Marmaray'da da kullanılabilecek.

İstanbulkart Mobil, Marmaray'da da kullanılabilecek

Kullanıcıya özel olarak tanımlanan İstanbulkart Mobil’in QR kodla ödeme yapma özelliği; oobüs, metro, metrobüs ve deniz ulaşımından sonra Marmaray’da da geçerli olacak. QR kodla geçiş özelliği sayesinde fiziksel karta ihtiyaç duyulmadan ulaşım ödemeleri gerçekleşebilecek.

İstanbulkart Mobil ile aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeler de hesaplanabiliyor. QR kodla geçiş özelliği ise yeni kart alınmasının önüne geçmenin yanında kişinin sahip olduğu indirim haklarını kaybetmesini de engelliyor.

İstanbulkart Mobil, Google Play, App Store ve Huawei App uygulama marketlerinden ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.

BELBİM AŞ Genel Müdürü ve İBB İştirakler Teknoloji Grup Başkanı Nihat Narin, İstanbulkart Mobil'in yaygınlaşmasına yönelik açıklama yaptı. Narin, yaptığı açıklamada "Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul’umuzu hak ettiği yere taşıyacak hizmetler sunduğumuz için çok mutluyuz. Marmaray’ın da katılımıyla İstanbulkart Mobil ile İstanbul içi tüm toplu ulaşım ödemelerini uçtan uca dijitalleştirerek akıllı şehir olma yolunda bir adım daha ilerledik. Marmaray’ın da İstanbulkart Mobil ağımıza katılımıyla İstanbulluların dijital ulaşım çağına geçiş yapmasını sağladık. Tüm İstanbullulara hayırlı olsun. Dijitalleşme odağıyla hayata geçireceğimiz, değerli İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak ve şehrimize katma değer sağlayacak yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Google Play, App Store ve Huawei App uygulama marketlerine “İstanbulkart” yazarak İstanbulkart Mobil indirilir.

Uygulamanın açılış ekranına telefon numarası girilerek üyelik işlemi başlatılır.

Sözleşmeler ve izinler onaylandıktan sonra üyelik süreci tamamlanır.

Adına tanımlanan dijital karta bakiye yükleyerek kullanıma hazır hale getirilir.

Ana ekranda yer alan “QR öde” seçeneğine dokunulur.

Telefondaki QR kod geçiş cihazındaki kameraya okutulur ya da

Geçiş cihazındaki QR kod telefonun kamerasına okutulur.

Geçiş işlemi tamamlanır.