İstanbullu ayakta: Kanal İstanbul’a karşı itiraz yağıyor

Kanal İstanbul Projesi'nin iptali için TMMOB’nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor. CHP İstanbıul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de itiraz etmek için gittiği Beşiktaş'ta bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından hazırlanan Kanal İstanbul ÇED itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşlar İstanbul’daki İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akın ediyor. 2 Ocak Perşembe güne kadar sürecek olan itirazlara yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

KAFTANCIOĞLU, KANAL İSTANBUL’A İTİRAZ DİLEKÇESİNİ TESLİM ETTİ

istanbullu-ayakta-kanal-istanbul-a-karsi-itiraz-yagiyor-667565-1.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçesini bugün Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Kaftancıoğlu, “31 Mart seçimleri için ‘Bir şeyler oldu ama ne oldu anlamadık’ demişlerdi. Şimdi de Kanal İstanbul cinayetini hayata geçirmek isteyenler her an ‘Bir şeyler oluyor ama ne oluyor anlayamıyoruz’ diyebilirler. İstanbul halkı, İstanbul’un hakkını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Biz bu kentte bir kent cinayeti daha işlenmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN DE İTİRAZ KUYRUĞUNDA

istanbullu-ayakta-kanal-istanbul-a-karsi-itiraz-yagiyor-667566-1.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Ataşehir'deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne giderek Kanal İstanbul Projesine itiraz dilekçesi veren vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti.


Video: Çağdaş Güneş

DİSK'TEN İTİRAZ

istanbullu-ayakta-kanal-istanbul-a-karsi-itiraz-yagiyor-667555-1.

Ekolojik/çevresel bir felakete yol açacak, İstanbul’u susuz bırakacak, halkın cebinden çıkacak on milyarlarca lirayı heba edecek Kanal İstanbul projesine karşı DİSK “Kanal değil iş” diyerek bir basın açıklaması yaptı ve dilekçelerini teslim etti. Bugün saat 12.30’da, Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK önceki dönem Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, genel merkez ve şube yöneticileri katıldı.

Yurttaşların Kanal İstanbul'a itiraz etmek için oluşturduğu onlarca metrelik kuyruk otomobilden görüntülendi

AKŞENER'DEN İTİRAZ DİLEKÇESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz dilekçesi verdi. Akşener, partililer ve yurttaşlarla itiraz dilekçesi vermek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Kanal İstanbul'un 8 yıldır bekletilen bir proje olduğunu belirterek, neden bugün gündeme geldiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

istanbullu-ayakta-kanal-istanbul-a-karsi-itiraz-yagiyor-667628-1.

Bilim insanlarının deprem, Marmara Denizi, İstanbul'un nüfusu açısından itiraz ettiklerini dile getiren Akşener, "Daha ilginci askerler güvenlik açısından itiraz ediyor. Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı, bilgilenmeye kapalı. İnatlaşarak 'İlla da bu işi yapacağız.' diye yola çıktılar. 16 milyon İstanbullunun çakılacak her çivide hakkı var. Dolayısıyla madem bizimle konuşmuyorsunuz, madem bizi dinlemiyorsunuz, madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım." diye konuştu.

Türkiye'de ekonomik bir yıkım olduğunu belirten Akşener, geçiş garantili yap-işlet-devret modeli ile vatandaşların proje için borçlanacağını ifade etti.

Meral Akşener, haklı tepkilerini göstermek için dilekçe verdiklerini dile getirerek,Erdoğan'ın İstanbulluların tavrını görerek sağduyusu ve gerçekçiliği ile projeyi rafa kaldırmasını umut ettiklerini kaydetti.