İşte AKP'nin sağlık sistemi: Kamyonet kasasında hastaneye götürüldü

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle bahsettiği ve ‘gıpta ile bakılır’ hale geldiğini iddia ettiği sağlık sistemi dökülmeye devam ediyor. Son olarak Bursa’nın İznik ilçesinde meydana gelen kazada yaralanan İ.Ç., hastaneye ambulansla değil, kamyonet kasasında götürüldü.

KAMYONETTE MÜDAHALE
İznik Atatürk Caddesi’nde yolun karşısına geçmek isteyen İ.Ç.’ye (65), M.D. kontrolündeki motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen kişinin yardımına çevredekiler koştu. Yurttaşların yoldan geçerken durdurduğu ambulanstaki sağlık ekipleri, başka bir hasta taşıdığı için yaralayı alamadı.

AMBULANS GELMEDİ
Başka ambulans da gelmeyince İ.Ç., kamyonetin kasasına konuldu, sağlık ekipleri eşliğinde İznik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan İ.Ç.’nin durumunun iyi olduğu öğrenilirken motosiklet sürücüsü M.D. Emniyet’e götürüldü.

***

3 milyonu kim ödeyecek?

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Sağlık Çalışma Grubu, Bilkent Şehir Hastanesi’ne ilişkin bir açıklama yayımlayarak, “Günde 3 milyon lira kirayı kim ödeyecek” diye sordu. Hastanenin adeta bir ‘holding gibi’ işletileceğinin altı çizilen açıklamada, hastaların mecburen hastaneyi kullanmaları için çevre hastanelerin kapatılmasının da garantilendiğine dikkat çekildi. Hastane binasını yapan Construction Concession Nexus Holding’e birçok ayrıcalık tanındığı hatırlatılarak, şirketin KDV’den muaf olmasına tepki gösterildi. Açıklamada, “İnsanca ve sağlıklı bir yaşam için bir araya geliyoruz, Bilkent Şehir Hastanesi’ne kira ödemek yerine, insanca yaşanacak asgari ücret için mücadeleye davet ediyoruz” denildi.