Alman Radyasyondan Korunma Dairesi tarafından yayınlanan cep telefonu radyasyonu raporu, Xiaomi Mi A1 ve OnePlus 5T’yi en fazla radyasyon yayan iki akıllı telefon olarak açıkladı. Açıklanan verilere göre listede ilk sırayı kilogram başına 1.75 watt radyasyon seviyesiyle 2017 model Xiaomi Mi A aldı. OnePlus 5T (kilogram başına 1.68 watt) ikinci, Xiaomi Mi Max 3 (kilogram […]

İşte cep telefonlarının ‘radyasyon’ raporu

Alman Radyasyondan Korunma Dairesi tarafından yayınlanan cep telefonu radyasyonu raporu, Xiaomi Mi A1 ve OnePlus 5T’yi en fazla radyasyon yayan iki akıllı telefon olarak açıkladı.

Açıklanan verilere göre listede ilk sırayı kilogram başına 1.75 watt radyasyon seviyesiyle 2017 model Xiaomi Mi A aldı. OnePlus 5T (kilogram başına 1.68 watt) ikinci, Xiaomi Mi Max 3 (kilogram başına 1.58 watt) üçüncü sırada bulunuyor. OnePlus 6T ve HTC U12 Life ilk beşe giren diğer telefonlar arasında yer alıyor.

Samsung ise düşük radyasyona sahip akıllı telefonlar sıralamasında en üstteki üretici. Grafikten Samsung Galaxy Note 8 ve ZTE Axon Elite’in en düşük SAR’a sahip olduğunu görüyoruz. Bunları LG G7, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy S8 + ve Samsung Galaxy S7’yi izliyor.

Cep telefonu radyasyonu için “güvenli” bir seviye olarak belirlenen evrensel bir kılavuz henüz yok. Almanya’da önerilen radyasyon seviyesi kilogram başına 0.6 watt.

(Tekno Safari)