İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İZBB) bağlı taşeron firmadan 21 Aralık'ta işten çıkarılan işçiler direnişine devam ediyor. Bugün belediye önünde basın açıklaması yapan işçiler, “Şimdi de taşeron zulmünün son bulması için mücadele veriyoruz” dedi.

İşten atılan evde bakım işçilerinin direnişi devam ediyor

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İZBB) bağlı taşeron firmada çalışırken, 21 Temmuz'da işten çıkarılan evde bakım ve sağlık işçileri belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

İşçilerden adına basın açıklamasını okuyan Sevgi Esen, 5 yıl boyunca çalıştıkları işlerinde yetkili personelin mobbingine maruz kaldıklarını söyledi. Esen, “Şimdi de taşeron zulmünün son bulması için mücadele veriyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in verdiği sözü tutmadığını hatırlatan Esen, “Eylemimize son vermemiz için, etkili oldukları kanalları kullanarak baskı ve tehditlere giriştiler. Bize çözüm üretin, baskıyla bu iş çözülmeyecek. Zabıta ve polis bu işi çözmeyecek. Bizi işten siz çıkardıysanız çözüm üretin diyoruz. 5 yıl büyükşehir hizmet üretmiş onurlu işçileriz. İşimizi, hakkımızı geri almak için mücadele ediyoruz. Baskılar, tehditler bizi yıldıramaz” diye konuştu.