İşten çıkarılan belediye işçisine destek büyüyor

KHK ile yapılan ‘taşerona kadro’ düzenlemesinin ardından İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’nde güvenlik soruşturması bahanesiyle işten çıkarılan taşeron işçisi Kenan Güngördü, 23 gündür belediyenin önünde direnişini sürdürüyor. İşini geri isteyen Güngördü’ye, diğer belediyelerden atılan taşeron işçilerinin yanı sıra sendikalar da destek veriyor. KESK İstanbul Şubeler Platformu ve Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube dün Güngördü’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

‘Bizleri umutsuz bırakmak istiyorlar’
Kenan Güngördü, AKP’li belediye yönetimini uyarmak amacıyla dün bir günlük açlık grevi gerçekleştirdi. Güngördü, kendisine desteğe gelen emekçilerle birlikte yaptığı açıklamada, haksız ve hukuksuz şekilde işten atıldığını ve binlerce işçi ve emekçinin kendisi gibi mağdur edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“OHAL ile somut delil olmadan açığa alınanlar, ihraç edilenler veya tutuklananların çalışmalarına izin verilmeden bu ülkede demokrasiden söz edilemez. Sömürünün ve haksızlığın olduğu her yerde bizim de sözümüzün olduğu unutulmamalıdır. Son derece kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu anlamda insanların bir araya gelmesi, örgütlenmesi ve birlikte sesini yükseltmesi çok değerlidir. Bizleri güvencesiz, umutsuz bırakmaya çalışıyorlar. Tüm bunlara karşı mücadele eden biz emekçiler, alanlarda ve meydanlarda olmaya devam edeceğiz.”

‘İşten atılanlar geri alınsın’
Kenan Güngördü, taleplerini şöyle sıraladı: “KHK zulmüne son verin. İşinden, aşından edilen tüm kamu çalışanları ve taşeron işçileri işlerine geri alınsın. OHAL derhal kaldırılsın. Kıdem ve ihbar tazminatımız ödensin.”