Hürriyet gazetesinde Ekim ayında toplu olarak işten çıkarılan gazeteciler, tazminatlarını alamadıklarını belirterek bugün gazete binasının önünde eylem yaptı

İşten çıkarılan gazeteciler hakları için Hürriyet önünde eylem yaptı

Gerekçe gösterilmeksizin evlerine tebligat gönderilerek Ekim ayında işten çıkarılan 45 Hürriyet çalışanının tazminatları hala ödenmedi. Bugün gazete binası önünde eylem yapan Hürriyet çalışanları, tazminatlarının ödenmesini talep ederken, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.

İşten çıkarılanlar adına konuşan Mesude Erşan yasal hak arayışlarını sürdüreceklerini ifade etti. Çalışanların da destek verdiği eylemde, “Hürriyet yönetimi işten attığı bu gazetecilere haklarını ödeyerek lütuf yapmış olmayacak. Bu haklar arkadaşlarımızın emeğinin karşılığıdır" denildi.

Açıklamanın devamında kullanılan ifadeler şöyle:

"Üyelerimizi mağdur ederek, çalışanların kafasından sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Demirören Grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek, hem de sendika hakkına saygı duymayı öğrenecek. Medya sektöründe artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çalışanın değer gördüğü, hakkını alabildiği, editöryal bağımsızlığın olduğu bir sektörü birlikte yaratacağız.”