Geçtiğimiz Ekim ayında toplu olarak işten çıkarılan ve tazminatlarını alamayan gazeteciler, Hürriyet’in "ahlakı, fazileti ve erdemi anlatacağı" iddia edilen Cuma ekine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepki gösterdi

İşten çıkarılan gazetecilerden Hürriyet'in yeni Cuma ekine tepki: "Umarız Demirören ailesi eki okur"

Gerekçe gösterilmeksizin evlerine tebligat gönderilerek geçtiğimiz Ekim ayında işten çıkarılan ve hala tazminatları ödenmeyen gazeteciler Demirören Medya'ya tepki gösterdi.

Demirören Ailesi tarafından Mart 2018’de satın alınan Hürriyet, şimdi de Cuma eki çıkarıyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, dünkü köşesinde ‘Cuma Sayfası’ adındaki yeni konsept ile ilgili “Hürriyet okurları için. Ahlakı, fazileti, erdemi, iyiliği öne çıkaran bir 'cuma sayfası' geliyor. Her cuma zevkle okuyacaksınız." ifadesini kullanmıştı.

Ancak bu karara, Hürriyet’ten sendika faaliyetleri yüzünden haksız yere çıkarılan basın emekçileri tepki gösterdi.

1991’de Hürriyet’te çalışmaya başlayan, muhabirlikten haber araştırma müdürlüğüne kadar pek çok bölümde görev yapan Mesude Erşan, kişisel twitter hesabından Cuma ekini eleştirerek, “Hürriyet Gazetesi ahlak, fazilet, erdem ve iyiliği yeni Cuma safaşında anlatacakmış. NE güzel… Umarım ki sahibi Demirören ailesi de okur ve hak gaspının, ahlaksızlık, hırsızlık, hukuksuzluk olduğunu öğrenir” ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesinde otomotiv editörlüğü ve yöneticilik yaparken görevine son verilen Emre Özpeynirci de gazetenin Cuma ekine tepki göstererek, “En büyük ahlak, çıkardığın 45 kişinin 9 aydır vermediğin yasal haklarını vermektir..” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla işten çıkarılan gazeteciler arasında bulunan Kenan Başaran da twitter üzerinden açıklama yaptı ve “Hürriyet gazetesi her cuma ahlakı, fazileti, erdemi anlatan sayfa yapacakmış, şaka mı bu? Ahlak; İşten çıkardığınız gazetecilerin hakkını gasp etmemek. Fazilet: Başkasına ait paraya el koymamak. Erdem: Aile geçindiren insanları hakkını ödemeden beş parasız kapının önüne koymamak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Hükümete yakın çizgisi nedeniyle sık sık eleştiri konusu olan Demirören Ailesi, 25 Ekim’de Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi oldukları gerekçesiyle Hürriyet Gazetesi’nde toplu kıyım yapmış ve 45 gazeteciyi tazminatsız bir şekilde işten çıkarmıştı.

İşten çıkarmaların ardından Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ve yazar Gülse Birsel istifa ettiğini duyurmuştu.