Bir sokak röportajında günde 14 saat çalıştığını belirterek koşullardan şikayet eden 'Getir kuryesi' işten atıldı. Getir'den yapılan açıklamada, "Bu kişi esnaf kurye olarak kendi hesabına Vigo şirketi ile çalışmaktaydı. Kurye bahsi geçen açıklamaları 1.5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır. Vigo şirketinden aldığımız bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır" denildi.

İşten çıkarılan kurye için Getir'den açıklama

Getir kuryesinin, verdiği sokak röportajında çalışma şartlarından şikayet ettiği gerekçesiyle işten atıldığı iddiasının üzerine şirketten açıklama geldi. Getir tarafından yapılan açıklamada, kuryenin başka bir firmada çalıştığı, işten çıkarılma sebebinin de röportajla ilgisi olmadığı savunuldu.

Getir kuryesi, geçen ay gerçekleştirilen bir sokak röportajında “Günde 14 saat çalışıyorum. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?” sözleriyle gündeme gelmişti.

Bu sözleri sarf eden kuryenin, işten çıkarıldığı ortaya çıktı. Birçok Twitter kullanıcısı, kuryenin işten çıkarılması nedeniyle Getir’e tepki gösterdi.

GETİR: BİZİM ÇALIŞANIMIZ DEĞİL

Tepkiler üzerine yazılı açıklama yapan Getir, kuryenin işine son verilmesinin, 'kendileriyle veya verdiği röportajla ilgisinin olmadığını' belirtti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Getir sistemindeki bir kuryenin yaptığı sokak röportajı sonrası işten çıkarıldığına yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kişi esnaf kurye olarak kendi hesabına Vigo şirketi ile çalışmaktaydı. Kurye bahsi geçen açıklamaları 1.5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu nedeniyle detayları açıklayamasak da Vigo şirketinden aldığımız bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklama ile herhangi bir ilgisi yoktur."