Akçakoca'da Ümran Boru fabrikasında işten çıkarılan emekçilerin fabrika önündeki eylemine aileleri destek verdi. Yapılan açıklamada, "Bu insanların pandemi şartlarını da göz önüne alarak düşündüğümüzde ciddi miktarda kredi ödemeleri bulunmaktadır" denildi.

İşten çıkarılan Ümran Boru işçilerinden eylem: Aileleri destek verdi

Akçakoca'da Ümran Boru fabrikasında işten çıkarılan emekçiler fabrikanın önünde eylem gerçekleştirdi. İşçilerin eylemine aileleri de destek verdi.

akcakocagazetesi.com'da yer alan haber göre, işten çıkarılanlar adına yapılan açıklamayo okuyan Aydın Ünver, Bugün, burada ümran borunun 112 eski çalışanı olarak, bundan tam 21 gün önce 112 kişiye hiçbir açıklama yapılmadan, sadece personale çağırılarak çıkış işlemleri yaptırılması nedeniyle bulunmaktayız" dedi.

Ünver, şöyle devam etti: "Bu insanların sahip oldukları kıdem yıllarına, mavi yaka veya beyaz yaka olmalarına bakılmaksızın, Kurban Bayramı öncesinde özellikle tatil zamanına denk getirerek, biz, işten çıkarılan insanlar sessiz bir şekilde kendi başına bırakılmak istenmiştir. İşten çıkarılan işçilerin içinde 30 yıldır emek veren de var, 4 yıldır emek veren de var, 50 yaşında olan da var 40 yaşında olan da var. Şimdi kara kara düşünmekteyiz. Hangi özel sektör firması 50 ve 40 yaş grubuna kapsını açar ve iş verir diye."

"Bu insanların pandemi şartlarını da göz önüne alarak düşündüğümüzde ciddi miktarda kredi ödemeleri bulunmaktadır" diyen Ünver, şunları ifade etti:

"Her ailenin ilkokul, lise, üniversitede okuyan ve bu maaşa geleceklerini bağlayan en az 2-3 çocuğu var. Ayrıca ülkenin sahip olduğu özellikle bizim gibi yoksul ve işçi kesimi olarak tanımlanan insanların çok fazla hissettiği zorlu ekonomik şartlar altında; market, kasap, manav, giyim, elektrik, su ve doğalgaz vs. faturalar gibi sadece temel ihtiyaçlara dayanan bu giderlerin bizleri zorladığı bu dönemde, açık bir şekilde şirket tarafından 'gidin ne haliniz varsa görün' prensibiyle davranması bizleri derinden üzmüştür. Bu duruma sadece bizler değil, Akçakoca esnafı, siyasi partiler de aynı bizim gibi fabrika müdürlüğüne tepkililer."