İşten çıkarmaya yanıt: Ya hep beraber ya hiçbirimiz

Haber Merkezi

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Pulver Kimya’nın bünyesinde bulunan Conta Elastik’te çalışan ve Petrol-İş Sendikası’na üye 3 işçi Kod-17 ile işten çıkarıldı.

Fabrika önünde yapılan basın açıklamasında, sendikanın işyerinde çoğunluğu sağlamasının ardından 3 öncü işçinin işten çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, patrona seslenen Petrol-İş Sendikası yetkilileri, “Kavgayı seçerlerse, kavga kaçınılmaz olur. Sendikamız da arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olur” dedi.

Fabrika önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz ise, “İnsanlar tercihlerini kullanmış, sendika seçimini yapmış. Niye işçileri atıyorsunuz, niye ekmeğiyle oynuyorsunuz? Bu gidişat değişecek. Bugün yüzde 14 olan örgütlü insan sayısı artacak. Örgütsüz işyerleri olumsuz bir şekilde gösterilecek artık. Eğer sendika yoksa gelecek yok” dedi. Akyüz son olarak şunları söyledi: “Güvencemiz birliğimizdir, güvencemiz örgütlü yapımızdır, güvencemiz sendikalı olmamızdır, güvencemiz ortak hareket etmemizdir. İçeride ‘Siz ne istiyorsanız vereceğiz’ diyebilirler, garantisi ne? Bu işin tapusu sendikalı toplu sözleşmedir. Geleceğinizi kurtarmak, çocuğunuzun nafakasını garantiye almak istiyorsanız örgütlü olmak zorundayız. Pulver bizi de tanıyor, ortak tanıdığımız dostlar da var, onlara da sorsunlar. Ama hayır kavgayı seçerlerse, kavga kaçınılmaz olur. Sendikamız da arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olur.”

Pulver Kimya’nın bünyesinde bulunan Elaston, kimyasal hammadde; Conta Elastik, beyaz eşya parçası; Riva ise bu firmaların lojistik işlerini yapıyor. Conta Elastik’te çoğunluğu sağlayan Petrol-İş, diğer firmalarda da örgütlenme çalışmasını sürdürüyor.