İstediği notu alamayınca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını taraflı olmakla suçlayan hükümetten ilk adım. Türk bankaları ve finans kuruluşları kredi derecelendirme şirketi JCR Avrasya’nın çoğunluk hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı

İstenen notu verecek kuruluşa ilk adım

Moody’s, Standart and Poors gibi kuruluşlardan umduğu notu alamayan hükümet, yerli kredi derecelendirme kuruluşu için yeni adım attı.

Türk bankaları ve finans kuruluşları JCR Avrasya’nın yüzde 85.05 hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada JCR Avrasya’nın 85.05 hissesinin kurucu ortaklarından satın alınması ve Japonya Kredi Derecelendirme Kurumu olan JCR-Japan Credit Rating Agency ile mevcut ortaklığın devam ettirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

‘ŞİRKETİN FAALİYETLERİ KISA SÜREDE UYGULAMAYA GEÇECEK’

TBB, uluslararası niteliğe, bilinirliğe ve tecrübeye sahip JCR ile yapılan bu stratejik ortaklığın, ulusal derecelendirme şirketinin faaliyetlerinin kısa sürede uygulamaya geçmesi ve uluslararası piyasalarda tanınırlığı için avantaj sağlayacağını belirterek, ulusal derecelendirme kuruluşunun özellikle risk yönetimi ve borçlanma piyasalarının etkinliği açısından önemli bir görev üstlenerek yerel şirketlerin kredi derecelendirilmesi konusunda daha aktif olacağı belirtildi.