Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Karacasu belediye başkanlığı görevinden temmuz ayında istifa eden MHP’li Zeki İnal, sağlığının yerinde olduğunu ve zorla istifa ettirildiğini açıkladı.

İstifa eden MHP’li belediye başkanı: Sağlığım yerinde, büyükler zorla istifa ettirdi

Aydın’ın Karacasu ilçesinin belediye başkanıyken 12 Temmuz’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden MHP’li Zeki İnal, istifasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

İnal, sosyal medya hesabına yorum yapan bir yurttaşa verdiği yanıtta, sağlığının yerinde olduğunu, “büyüklerin” kendisini zorla istifa ettirdiğini paylaştı.

Sözcü’nün aktardığına göre, MHP’li İnal'ın Facebook hesabından yaptığı paylaşımın altına bir kişi, “Başkan sen hastayım diye ayrılıyorsun ve her gün bir yerlerde geziyorsun. Bu kadar heves varsa niye istifa ettirdiler anlamış değilim git otur be” diye yazdı.

İnal bu yoruma “Sağlığım iyi, çok şükür yerinde. Onu bahane ettirerek beni zorla istifa ettirdiler büyükler” yanıtını verdi. MHP’li isim, yaklaşık 15 dakika sonra ise yorumunu sildi.

“BÜTÜN AYDIN BİLİYOR”

Basın mensuplarına ‘bir anlık öfkeyle’ yorum yaptığını, ardından sildiğini belirten İnal, konu hakkında zamanı geldiğinde konuşacağını söyledi.

Kendisini istifa ettiren ‘büyükler’in kim olduğu sorusuna ise “Kimler olduğunu, istifa ettirildiğimi bütün Aydın biliyor. Zamanı gelince konuşacağım” yanıtını verdi.

Zeki İnal, istifa açıklamasında, “Sevgili Karacasulular, sağlık nedenlerim dolayısıyla ailem ile birlikte aldığımız karar sonucu teveccühünüz ile geldiğim Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ailemin ve Genel Başkanımız Türkmen Beyi Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin her daim emrinde olacağım. Saygılarımla...” ifadelerini kullanmıştı.