Geçtiğimiz günlerde Ümit Özdağ’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş’ı işaret etmesinden bir gün sonra İsmail Koncuk partisinden istifa etti. Koncuk, İYİ Parti'den ayrılan İsmail Ok ve Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelelebi ile beraber hareket ettiğini belirtirken; yeni parti hakkındaki soruya, “Bir şey diyemiyorum ama reddetmiyorum” şeklinde yanıt verdi.

İstifa eden vekiller beraber hareket ediyor: Yeni bir parti mi kuruluyor?

Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak önermesinden bir gün sonra Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi'nden istifa etti. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Koncuk, "Neden ayrıldınız?" sorusuna, "Ümit hocayla anlaşamadık" yanıtını verirken; kendisi gibi partilerinden istifa eden iki isim hakkında da dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ümit Özdağ ile düştüğü anlaşmazlığı aktaran Koncuk, "Partiyi 26 Ağustos 2021'de kurduk. Ben iki milletvekilinden biri ve genel sekreterdim. 31 Ağustos'ta beş il başkanı atandı. Facebook'ta öğrendim. 'Hocam böyle olmaz. Buna Divan karar verecek. Takım oyunu oynayacağız' dedim. Takım oyunu oynatamadım. Parti içi demokrasi olmadı. Başaramadık. Yoksa ideolojik farklılığımız yoktu” dedi.

Özdağ’ın, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında söylediklerini eleştiren Koncuk, "Yavaş'ın adaylığını çok istiyorum. Ama yol ve yöntemi var. Yavaş, CHP'nin belediye başkanı. Yavaş'ın adını açıkladığınızda onu sevmeyenler 'Bakın, biz demedik mi, Yavaş başka partilerle dans ediyor' der. Yavaş'ın başı sıkıntıya girer. Bunlar dikkate alınarak, nezaket içerisinde ve dikkatle söylenmesi gerekir” dedi.

3 İSİM BERBAER HAREKET EDİYOR

Saymaz’ın aktardığına göre Koncuk, İYİ Parti'den ayrılan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ile ortak hareket ediyor.

"İlkelerimiz ortak. Vatansever, Atatürkçü ve milliyetçiyiz. İlkelerimizle uyuşan yapı olursa oturup değerlendiririz" diyen Koncuk, "Parti kurma ihtimaliniz var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bir şey diyemiyorum. Ama reddetmiyorum, zaman içinde bakarız."