Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, "Adil kadro istiyoruz" diye sitemlerini dile getirdi. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yoğun kuyruklar oluştuğunu belirten CHP’li İlgezdi, "Diş hastanelerinde yoğunluk çok, tekniker yok. 8 bin teknikerin istihdam edilmesi gereken hastanelerde bin 600 tekniker görev yapıyor” dedi ve tekniker atanması yönünde çağrı yaptı.

İstihdam oranı sadece binde 6: Diş hastanelerinde yoğunluk çok, tekniker yok!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, pandemi kısıtlamalarının kaldırılması ile diş hastanelerinin tekrar açıldığı belirterek, “Tekniker eksiği nedeniyle 1 Mart’ta açılan ağız ve diş sağlığı merkezlerinde yoğun kuyruklar oluşuyor. 8 bin teknikerin istihdam edilmesi gereken hastanelerde bin 600 tekniker görev yapıyor, derhal tekniker atanmalı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin pandemi kısıtlamalarının kaldırılması ile 1 Mart’ta tekrar açıldığını hatırlatarak, “Yönetmelik gereği her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri atanması gerekirken, Türkiye’de kamuda çalışan 16 bin 56 diş hekimi için sadece bin 658 tekniker görev yapıyor. Tekrar açılan diş hastanelerindeki yoğunluğun giderilmesi için acilen 6 bin 370 teknikerin atanması gerekiyor” diye konuştu.

istihdam-orani-binde-6-dis-hastanelerinde-yogunluk-cok-tekniker-yok-849030-1.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi

‘ATAMA SAYISI ACİLEN ARTIRILMALI’

Atama bekleyen ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını Meclis gündemine de taşıyan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “Mezun sayısı 2020 yılı itibariyle 25 bin olan ağız ve diş sağlığı teknikleri tüm sağlık çalışanları içinde sadece binde 6 oranında istihdam ediliyor. 2018-2020 yılları arasında 389 ağız ve diş sağlığı teknikeri istihdam edildi, bu sayının acilen artırılması gerekiyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi Sağlık Bakanlığı ‘2023 yılı iş gücü hedefi’nde 20 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri hedefinin olduğunu kaydederek, “Yönetmeliğe göre 6 bin 370 atanması gereken ağız ve diş sağlığı teknikeri var. Bunlar atanmıyor ama 20 bin gibi bir hedef konuluyor. Üstelik teknikerler yerine İş-Kur aracılığı ile ‘klinik destek elemanları’na istihdam sağlanıyor” açıklamasını yaptı.