İstiklal Caddesi'nde aynı anda en fazla 7 bin kişinin bulunmasına ilişkin kural bugün hayata geçirildi. Caddenin girişine koyulan demir parmaklılar ile kalabalık anlarda caddeye giriş engellenecek.

İstiklal Caddesi'nde '7 bin kişi' kuralı başladı

İçişleri Bakanlığı’nın yeni koronavirüs 'tedbirleri' kapsamında gönderdiği genelgede yer alan, cadde ve meydanlara kişi limiti getirebilme uygulaması İstiklal Caddesi’nde hayata geçiriliyor.

Koronavirüs 'tedbirleri' nedeniyle İstiklal Caddesi'nde en fazla 7 bin kişinin bulunmasına ilişkin kural uygulanmaya başlandı. Saat 10:00'da başlayan kural nedeniyle İstiklal Caddesi girişine bariyerler konuldu. Girişler ise sağ taraftan yapılıyor.

Beyoğlu Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda saat 10:00'dan itibaren İstiklal Caddesi'ne 7 bin kişi bulunabilecek. Zabıta ekipleri caddeye gelenleri sağ tarafa doğru yönlendiriyor.

Caddenin girişine koyulan demir parmaklılar ile kalabalık anlarda caddeye giriş engellenecek. İstiklal Caddesi’nin ne kadar kalabalık olduğu dronelarla denetlenecek.

KARAR NEYE DAYANIYOR?

Alınan bu karar, son Kabine toplantısı ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye dayanıyor. Genelgede il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının (metrekare ve alan büyüklüğü göz önünde bulundurularak) belirlenebileceği kaydedilmişti.