İstanbul İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. 39 yaralı hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5 kişinin yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay patlamanın 'terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' belirtti. Olayla ilgili yayın yasağı getirilirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 8 Cumhuriyet Savcısı ve 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili'nin soruşturma için görevlendirildiğini dile getirdi.

İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı: 6 ölü, 81 yaralı

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı meydana geldi; 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı. 39 yaralı, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Taksim'de Mis Sokak'ın İstiklal Caddesi'ne açıldığı noktada saat 16.20'da ilk anda neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen yurttaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlama nedeniyle yaralanan bazı kişiler, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Kızılay, Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda yaralının bulunduğu görülüyor.Olay yerinden paylaşılan fotoğraflarda çok sayıda yaralının bulunduğu görülüyor.

YAYIN YASAĞI VE SOSYAL MEDYAYA BANT DARALTMA UYGULAMASI

RTÜK, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir" açıklaması yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan "aykırı görüntülere" ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

FUAT OKTAY: KADIN SALDIRGAN BOMBAYI PATLATTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saat 20.30’da yaptığı açıklamada olayın bombalı saldırı olduğunu resmen duyurdu. “Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz” diyen Oktay, 6 can kaybı olduğunu hatırlarak, yaralı sayısının 81’e yükseldiğini, 2 kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Fuat Oktay, saat 22.40'ta yaptığı açıklamada ise saldırıda yaralanan 81 kişiden 39’unun hastaneden taburcu edildiğini açıkladı.

BOZDAĞ: BİR KADIN BANKTA 40 DAKİKA OTURUYOR, KALKTIKTAN BİR SÜRE SONRA PATLAMA OLUYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili olarak “Bir kadın bir bankta 40 dakika kadar oturuyor, kalktıktan bir süre sonra patlama oluyor. Şu anda o kadınla ilgili tüm veriler inceleniyor” dedi.

Saldırının 'özel seçilmiş bir bölgede' yapıldığını söyleyen Bozdağ, "Yabancılar var, dünyaya mesaj vermek istemiş olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

FAHRETTİN KOCA: 5 YARALI YOĞUN BAKIMDA, 2’SİNİN DURUMU CİDDİYET GÖSTERİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 22.59’da yaptığı sosyal medya paylaşımında yaralılarla ilgili şu paylaşımda bulundu:

“İstiklal Caddesi’ndeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz.”

BAKANLIK ÇALIŞANI VE KIZI YAŞAMINI YİTİRDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda, Bakanlık çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece saldırıda yaşamını yitiren 2 kişinin kimliği belli oldu.


İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMALAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından olayın hemen sonrasında yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya, daha sonra yaptığı paylaşımda "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, sonraki paylaşımında da patlamada maalesef ölü sayısının 6'ya, yaralı sayısının da 53'e yükseldiğini belirtti.

ERDOĞAN KONUŞTU

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan da, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 4'ü olay yerinde 2'si ise hastanede olmak üzere patlama nedeniyle 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Patlama ardından İstiklal Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı. (İHA)Patlama ardından İstiklal Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri alındı. (İHA)

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Twitter’dan yaptığı paylaşımda sağlıklı bilgilendirme yapacaklarını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” dedi.

BOZDAĞ: 8 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter’dan yaptığı paylaşımda patlamayla ilgili 8 Cumhuriyet Savcısı'nın ve 2 Cumhuriyet Başsavcı Vekili'nin görevlendirildiğini belirtti.

Boğzdağ paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adlî tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz Cumhuriyet Savcısı ve iki Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir.

Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”