İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının yapılmasına yardım ettiği ifade edilen bir kişinin Suriye'de gözaltına alındığı belirtildi. Böylece olaya ilişkin gözaltına alınan kişi sayısı 51'e yükselmiş oldu.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı: Gözaltı sayısı 51'e yükseldi

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 51'e yükseldi.

DHA'nın haberine göre İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda 'saldırının yapılmasına yardım ve yataklık ettiği' belirtilen 'Hüsam' kod adlı kişinin Suriye'ye kaçtığını belirledi.

Azez'e gerçekleştirilen operasyon sonrası 'Hüsam' kod adlı kişinin polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla Azez'de yakalanan şüphelinin, sorgusu ve işlemleri yapılmak üzere İstanbul'a getirileceği bildirildi.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Ahlam Albashır'in de ifadesi alınmaya devam ediyor. Albashır'ın, 2 ay Mümbiç'te kaldığı öne sürülürken 4 ay önce Türkiye'ye geldiği ve bombayı da 'Hacı' isimli kişinin talimatıyla patlattığı ifade edildi.

Saldırıya ilişkin Albashır'ı olayın ardından evine götürdüğü ve Albashır'ı buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı öne sürülen Ahmed Jarkas da gözaltına alınmıştı.