İstiklal Caddesi'ne bombalı çantayı bırakan Ahlam Albashir ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 2 zanlı gözaltına alındı. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 şüpheli daha yakalandı.

İstiklal Caddesi'ndeki saldırı: Ahlam Albashir ve Bilal Hassan'a yardım ettikleri belirlenen 2 kişi gözaltına alındı
Bilal Hassan (solda) / Ahlam Albashir

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin 2 şüpheli daha gözaltına alındı.

AA'nın haberine göre, İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, İstiklal Caddesi'ne bombalı çantayı bırakan Ahlam Albashir ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın illegal yollarla Türkiye'ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen 2 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

8 GÖZALTI DAHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. olmak üzere 8 şüpheli daha yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

PATLAYICININ 'OLTA KURŞUNU'YLA GÜÇLENDİRİLDİĞİ BELİRLENDİ

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda, patlayıcının çivi, demir parçaları ve olta kurşunuyla güçlendirildiği tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçaları üzerindeki incelemesi devam ediyor.

Yapılan tespitlerde TNT cinsi patlayıcının güçlenmesi için içine çivi, demir parçaları ve olta kurşunu konulduğu belirlenirken delillerde TNT ve nitro selüloz kalıntıları ortaya çıktı.

istiklal-caddesi-ndeki-saldiri-ahlam-albashir-ve-bilal-hassan-a-yardim-ettikleri-belirlenen-2-kisi-gozaltina-alindi-1089733-1.

BULGARİSTAN'DA 5 KİŞİ YAKALANDI

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının şüphelisi 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan iş birliği sonucu, 3'ü Moldova vatandaşı 5 şüphelinin şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

17 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 16.20 sıralarında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Saldırıya ilişkin toplam 51 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Bu şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, 49'u 17 Kasım'da emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Görevlendirilen 29 cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan 49 şüpheliden Ahlam Albashir'ın de aralarında bulunduğu 17'si, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar vermişti.

İstanbul nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorgulanan, aralarında Albashir'in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklanmış, 3 şüpheli adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı.