İstanbul Valiliği’nin, İstiklal Caddesi ile ilgili kararda seyyar satıcılara da yasak getirilmesine tezgahı olan esnafın tepkisine neden oldu.

İstiklal Caddesi’ndeki yasağa seyyar satıcılardan tepki:  Bu saatten sonra ne iş yapacağım?

İstanbul Valiliği’nin, güvenlik gerekçesiyle aldığı karar doğrultusunda Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, İstiklal Caddesi’ndeki esnafın tezgahını kaldırması için bilgilendirme yaptı. Esnaf, kararın tek taraflı alındığını eleştirerek, “Bizi de düşünsünler” dedi.

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve zabıta ekipleri, İstiklal Caddesi'nde tezgahlarda mısır, simit ve kestane satan esnafı gezerek Valiliğin aldığı kararı bildirdi.

"BU SAATTEN SONRA NE İŞ YAPACAĞIM?"

İstiklal Caddesi'nde simitçi tezgahı olan Abdülgani Özer, tezgahın sokak arasına alınması durumunda bile bunu kabul edeceklerini belirterek, "12 senedir meydandaydım, bu sene İstiklal Caddesi'ne geçtim. Bu saatten sonra ne iş yapacağım? Beni zor durumda bırakmasınlar. Biraz daha içeri alsınlar" diye konuştu.

istiklal-caddesi-ndeki-yasaga-seyyar-saticilardan-tepki-1092378-1.

"SOKAK İÇİNE GİRERSEK ESNAFLA BİRBİRİMİZE GİRERİZ"

Kestane tezgahı bulunan Bekir Akdağ da kararı sabah öğrendiklerini dile getirerek, "Biraz daha geri alabilirler bizi ama sokak içinde de esnaf var. Duvar dibinde idare edebiliriz ama sokak içine girersek esnafla birbirimize gireriz. Bunu tek taraflı düşünmemek lazım." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, güvenlik gerekçesiyle sabah saatlerinde ‘Genel Emir’ yayımladı. Buna göre stant kurulması ve sosyal-kültürel etkinliklerin yanı sıra sergi, seyyar satış, sokak müzisyenliğine de izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

'Genel Emir'de şu, “İstiklal Caddesi'nde herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela ve benzeri konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgahı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk faaliyetlerine ve benzerlerine kesinlikle izin verilmeyecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

(AA)