İstiklal Caddesi'nde bombayı koyan Ahlam Albashir’in 4 Kasım'da saat 17.30 sıralarında caddede yürüdüğüne ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, keşif yaptığı belirtilen Albashir'in bir elinde beyaz poşet, diğer elinde ise gül görülüyor.

İstiklal Caddesi'ne bombayı koyan Ahlam Albashir'in yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'ne bombalı çantayı bırakan Ahlam Albashir’in olaydan 9 gün önce İstiklal Caddesi'nde gezdiği anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın İstiklal Caddesi'nde gezdiği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

Söz konusu görüntülerde, Albashir'in 4 Kasım, saat 17.30 sıralarında caddede yürüdüğü görülüyor.

Görüntülerde üzerinde mavi bir kot pantolon olan Albashir’in bir elinde beyaz poşet, diğer elinde ise gül olduğu görülüyor.

istiklal-caddesi-ne-bombayi-koyan-ahlam-albashir-in-yeni-goruntuleri-ortaya-cikti-1089331-1.

istiklal-caddesi-ne-bombayi-koyan-ahlam-albashir-in-yeni-goruntuleri-ortaya-cikti-1089332-1.

istiklal-caddesi-ne-bombayi-koyan-ahlam-albashir-in-yeni-goruntuleri-ortaya-cikti-1089333-1.

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISI

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü saat 16.20 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Bombayı bırakan Ahlam Albashir ile saldırıyla ilgisi olan 53 kişi gözaltına alındı.

Albashir, emniyete verdiği ifadede son 1 ay içerisinde gözaltına alınan şüphelilerden Yasir K. ile iki kere keşif amacıyla Taksim'e gittiklerini, yaya olarak da İstiklal Caddesi'nde dolaştıklarını belirtmişti.