İstiklal Caddesi’nde dün gerçekleşen bombalı saldırının ardından BTK, sosyal medyaya ‘bant daraltma’ uygulaması yaptı. Sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya siyasilerden tepki geldi. DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, "Halkın haber alma özgürlüğünü baltalamayın, milleti korkutmayın" ifadelerini kullandı.

İstiklal Caddesi saldırısı: Siyasilerden sosyal medya kısıtlamasına tepki

İstanbul'da İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), dün meydana gelen patlama sonrası sosyal medyaya ‘bant daraltma’ uygulaması yaptı. Siyasiler, İstanbul’daki bombalı saldırıdan sonra Türkiye genelinde bant daraltılarak sosyal medyaya erişimin engellenmesine tepki gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dakikalar sonra patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. Karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başvurusu üzerine alındı. Ardından sosyal medya platformlarına erişim sağlanamadı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ülke genelinde bant daraltıldığını duyurdu. Erişim kısıtlamasının ‘ilgili birimlerin talebi üzerine’ uygulamaya koyulduğu kaydedildi.

Siyasiler, bant daraltılmasının ‘haber alma hakkı ve ifade özgürlüğüne’ aykırı olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, "Ülkenin göbeğinde bombalar patlıyor. Saraydaki uçakta, gerçek tehditlerden başka her şeyle ilgilenen İçişleri Bakanı açılışta, saldırgan firarda, dişe dokunur hiçbir bilgi yok. Tek icraatları yayın ve internet yasağı, onun da müsebbibi dalga geçer gibi VPN’le taziye yayınlıyor!" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Çok üzgünüm… Terörün hedefi korkutmak, yalnızlaştırmak ve sağduyulu düşünmeyi engellemektir. Medya ve sosyal medya yasaklarıyla bilgi paylaşımının kesilmesi tam da bu korkuyu yayıyor, yalnızlık hissini arttırıyor. Yalnız değiliz, birbirimize tutunarak bu karanlıktan çıkacağız." ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise "BTK Başkanı yavaşlattığı Twitter’dan başsağlığı mesajı atıyor. Böyle bir kafa ile karşı karşıyayız" tepkisini gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise paylaşımında "Bu tweeti VPN sayesinde paylaşabiliyorum. Güya halkın paniğe kapılmaması için yayın yasağı getirenler, tüm medyayı baskılayarak herkesi daha çok korkutuyor. Halkın haber alma özgürlüğünü baltalamayın, milleti korkutmayın" dedi.