İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıdan hemen öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler, caddeye bombayı bırakan Albashir’in bir araçtan indiği ve saha sonra bir kozmetik mağazasından alışveriş yaptığı görülüyor. Öte yandan firari şüpheli Bilal Hassan’ın fotoğrafı da ilk kez ortaya çıktı ve Hassan’ı yurt dışına kaçırmak için Edirne'de karşıladığı belirtilen Hüseyin Güneş tutuklandı.

İstiklal saldırısı: Yeni görüntüler ve Bilal Hassan’ın fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashir ile saldırıda kilit rol oynayan Bilal Hassan'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Yeni görüntülerde Ahlam Albashir ile birlikte Bilal Hassan ve Yasir El-Korali'nin Taksim'e gelişi yer alıyor.

3 ismin beyaz renkli hafif ticari araçla saat 15.00 sıralarında Taksim'e geldikleri görülüyor. Görüntülerde Ahlam Albashir'in elindeki çantayla araçtan indiği ve ardından aracın uzaklaştığı görülüyor. Ahlam Albashir’in saldırıdan dakikalar önce de bir mağazaya girerek makyaj malzemesi bakıyor. O anlar da güvenlik kamerasına yansıyor.

Albashir ön koltuktan sonra, ön koltuğa Bilal Hassan'ın bindiği görülüyor.

BİLAL HASSAN’IN İLK FOTOĞRAFI VE GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan saldırı soruşturmasının firari ismi Bilal Hassan’ın da fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı.

Bilal Hassan (AA)Bilal Hassan (AA)

Hassan'ın bu fotoğrafı, olaydan önce Esenler'deyken yakalandığı güvenlik kamerası görüntülerinden elde edildi.

EVLİLİK BELGESİ SAHTE

Ahlam Albashir’in Suriye’den evli kılığında beraber geldikleri belirtilen firari Bilal Hassan’la yaptıkları sahte evlilik belgesi ajanslara geçildi.

Arapça yazılı ve sahte mühürlü belgenin asılsız olduğu anlaşıldı.

Fotoğraf: İHAFotoğraf: İHA

BİLAL HASSAN’I YURT DIŞINA KAÇIRAN İSİM TUTUKLANDI

Öte yandan Bilal Hassan'ı Edirne'de karşıladığı ve yurt dışına kaçmasını sağladığı belirtilen Hüseyin Güneş'in de gözaltına alındığı ve tutuklandığı öğrenildi. Polisin, Hüseyin Güneş'e, Hassan'ı il dışına kaçıran Ammar Jarkas'ın ifadesinden ulaştığı bildirildi. Öte yandan Ammar Jarkas'ın ifadesinde ise 'Beni Bilal ve Ahlam Albashir'i almam için Kobani'deki Halil Mence aradı' dediği öğrenildi.

Hüseyin Güneş (AA)Hüseyin Güneş (AA)

AMMAR JARKAS’IN İFADESİ

Kardeşi Ahmet Jarkas'la birlikte saldırının failleri Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ı kaçırmakla görevlendirildiği bildirilen Ammar Jarkas, şüphelileri il dışına götürme talimatının Kobani'deki Halil Mence isimli şahıstan aldığını belirtti.

DHA’nın haberine göre Jarkas ifadesinde, “Olay günü 12.00'de beni arayıp bir kadın bir erkek alınacak dediler. Ben Halil Mence'nin söylediği gibi Bağcılar'a gidip beklemeye başladım. Fakat gelen giden olmadı. Bunun üzerine Halil Mence'yi arayıp şahısların orada olmadığını söyledim. Bana dönüş yapacağını söyledi. Saat 4'e kadar oyaladı. Sonra saat 16.15 gibi erkek bir şahıs geldi. Arabaya bindi ve eşyaları olduğunu onları alması gerektiğini söyledi. Birlikte kuru kahve satılan bir dükkana gittik. Dükkandan büyük beyaz poşet ve bir bavul aldı. Bu eşyaları arabaya yükleyip Edirne'ye götürdüm. Yaklaşık 2 saat sürdü yol. Yolda sürekli telefonla ilgileniyordu. Adının ne olduğunu sordum Bilal dedi. Sonra Halil Mence bir konum attı. Orada Bilal'i adının Hamza olduğunu bildiğim fakat gerçekte Hüseyin Güneş isimli kişinin karşılayacağını söylediler. Bilal'i Hüseyin Güneş'e bıraktım. Hüseyin Bilal'i aldı. Ben Edirne'ye giderken Halil Mence beni aradı. Bir kadının acilen alınması ve Salı gününe kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Ben de kardeşime yönlendirdim. Sonra Edirne'den döndüğümde eve gittim ve evde Ahmet ve ailesi, annem, babam ve daha önce hiç görmediğim Ahlam Albashır'in gördüm. Kardeşime bu kim diye sorduğumda Halil Mence'nin bahsettiği kadın olduğunu, kadının zor durumda kaldığını ve salı gününe kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Sonra da siz geldiniz” dedi.

(DHA, İHA, AA)