Uşşaki tarikatı şeyhi Nurullah’ın çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanmasının ardından tarikatın bağları birer birer gün yüzüne çıkıyor. Tarikat mensuplarının TRT’nin belgesel ve dizilerinde defalarca zikir çektiği iddia edildi. Söz konusu iddiaları reddeden TRT’yi tarikat mensuplarının sosyal medya paylaşımları yalanladı.

İstismarcı şeyhin müritleri TRT’nin zikircisi çıktı

HABER MERKEZİ

Sakarya Akyazı’da 12 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın defalarca devlet protokolünde ağırlandığı belirlenirken, tarikatın bağları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Tarikat mensuplarının TRT’nin belgesel ve dizilerinde zikir çektiği iddia edildi. TRT’den yapılan açıklamada dizi sahnelerindeki şahısların ‘Uşşaki tarikatından’ olmadığı savunuldu. Tarikat mensuplarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ise TRT’yi yalanladı.

Skandalın ardından tarikatla ilişkisini kesen kurumlar sosyal medyada paylaşımlarını silmeye başladı. Silme işlemi yapanlar arasına AKP’li Esenler Belediyesi de bulunuyor. Öte yandan tutuklanan Nurullah’ın ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 55 yıla kadar hapsi istendi.

BİZZAT TARİKATÇILAR YER ALDI

Veryansın TV’nin haberine göre; tarikatın zikir videoları Youtube ve sosyal medyada milyonlarca kez izlenmiş. Bu yolla mürit topladığı öne sürülen tarikatın popülerlik kazanmasında TRT’nin de rolü olduğu iddia edildi. Sık sık Osmanlı tarihine ilişkin diziler yayınlayan TRT’de, 2. Abdülhamit’in hayatının anlatıldığı ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinde Halveti tarikatına bağlı kişilerin zikir çektiği ortaya çıktı. Dizinin 26, 60 ve 70. bölümlerinde zikir sahneleri izleyiciye sunuldu. Zikir sahnelerinde oyuncular değil, bizzat tarikatçılar yer aldı.

istismarci-seyhin-muritleri-trt-nin-zikircisi-cikti-777467-1.

BAŞKA TARİKAT ROL ALMIŞ!

Sosyal medyada Nurani TV adıyla yayın yapan tarikatçılar, TRT’ye konuk olmalarına ilişkin paylaşımları kaldırırken, silinmeyen bazı paylaşımlar da tarikatın defalarca TRT’ye çıktığını ortaya koyuyor. Öte yandan, Diriliş Ertuğrul dizisindeki zikir sahnesinde de Halveti tarikatı müritlerinin rol aldığı iddia edildi.

istismarci-seyhin-muritleri-trt-nin-zikircisi-cikti-777463-1.

55 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Nurullah hakkında Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezleke, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Şağban hakkında 18 yıldan 55 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Soruşturma dosyasına göre Nurullah, istismar ettiği çocuğun babasını şikâyetçi olmamaları ve olayın duyulmaması amacıyla ikna etmek için birçok kez aradı. Bu görüşmeler de baba tarafından kaydedilerek soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Görüşmelerin çözümleri yapılarak soruşturma dosyasına eklendi.

Bu görüşmelerden birinde Nurullah, “21 yıldır birlikteyiz” dediği çocuğun babasına para teklif ederek olayı kapatmaya çalışıyor. Ayrıca babadan çocuğu telefona vermesini, onunla da görüşmek istediğini söylüyor. Ancak baba bu talebi kabul etmiyor.