Stockholm'de protestocuların AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir maketi binanın önündeki direğe asmasıyla ilgili açıklama yapan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, eylemi "NATO üyeliğimize sabotaj" olarak değerlendirdi.

İsveç Başbakanı'ndan 'Erdoğan maketi' açıklaması: NATO üyeliğimize sabotaj
Fotoğraf: AA

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, başkent Stockholm'de belediye binası önünde toplanan protestocuların, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir maketi binanın önündeki direğe asmasını İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna karşı "sabotaj" olarak niteleyerek, "Önde gelen iki siyasetçisi suikasta kurban giden İsveç'te, bir ülkenin demokratik yolla seçilmiş liderinin böyle sahte biçimde infazının gerçekleştirilmesi çok ciddi bir durum" ifadesini kullandı.

Kristersson, ülkesinin TV4 kanalına yazılı olarak yaptığı açıklamada, tarihi belediye binası önünde toplanan bir grubun Erdoğan'a benzetilen bir maketi, binanın önündeki direğe asmasına tepki gösterdi.

"İSVEÇ'İN GÜVENLİĞİ İÇİN TEHLİKELİ BİR DURUM"

Eylemin sorumsuzca yapıldığına işaret eden Kristersson, "İsveç'in NATO üyeliği başvurusuna karşı sabotaj olarak tasarlandığını söyleyebilirim. İsveç'in güvenliği için tehlikeli bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Kristersson ayrıca, "Önde gelen iki siyasetçisi suikasta kurban giden İsveç'te, bir ülkenin demokratik yolla seçilmiş liderinin böyle sahte biçimde infazının gerçekleştirilmesi çok ciddi bir durum" ifadesini kullandı.

İsveç'te 1986 yılında Başbakan Olof Palme, 2003'te de Dışişleri Bakanı Anna Lindh suikasta uğramıştı.

(AA)