İsveç'in, ırkçı siyasetçi Paludan'ın Kuran yakma eylemine izin vermesi, İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Gruptan bir kişi, konsolosluk girişindeki panoyu kırınca polis eylemcileri binadan uzaklaştırdı.

İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto
Fotoğraf: AA

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İsveç Başkonsolosluğu önüne gelen bir grup, İsveç'te Kuran yakılmasına tepki gösterdi. Gruptan biri konsolosluğun girişindeki panoyu kırınca gerginlik yaşandı. Polis, protestocuları konsolosluktan uzaklaştırdı.

DHA'nın aktardığına göre, Türkiye Stockholm Büyükelçiliği önünde yakılmasına izin veren İsveç, İstanbul'da protesto edildi.

Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'ndeki İsveç Konsolosluğu önüne gelen bir grup, Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın Kuran yakması eylemine izin verilmesine tekbir getirerek tepki gösterdi.

Bu sırada gruptan bir kişi, polis engelini aşarak konsolosluğun girişindeki panoyu kırdı. Polis ekipleri, bu kişiye müdahale ederek konsolosluktan uzaklaştırdı.

NE OLMUŞTU?

İsveç'te Danimarkalı ırkçı siyasetçi Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak yapılan eyleme tepki göstermişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur" ifadelerine yer verilmişti.