İsveç'in Västerås şehrinde toplam 64 öğrenci koronavirüse yakalandı. Salgın kentteki Mälardalen Yüksekokulu’nun öğrencilerinin düzenlediği partilerden yayıldı.

İsveç’te “Okula Merhaba” partisi: 64 öğrenci koronavirüse yakalandı

Aslı Sakallı

Västerås kentinde, Mälardalen Yüksekokulu’nda Ekonomi fakültesinin öğrenci kulüpleri yeni öğrencileri karşılamak için iki haftada dört ayrı parti düzenledi. Toplamda 100’den fazla öğrenci bu partilere katıldı. Bunun sonucunda birçok öğrencide yeni tip koronovirüs (Covid-19) tespit edildi.

Pazartesi günü 31 öğrencinin koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. Bu sabah ise sayı 64’e yükseldi.

İKİ HAFTA BOYUNCA KENDİLERİNİ İZOLE EDECEKLER

Västerås Salgın Kontrol Birimi’nin vakaların partilerden kaynaklı olduğunu tespit etmesinin ardından okul, bu partilere katılan öğrencilerin iki hafta boyunca uzaktan eğitime geçmelerine karar verdi. Ayrıca partilere katılan öğrencilere ve onlarla temas edenlere evde kalarak kendilerini izole etmelerini tavsiye etti.

SVT’ye konuşan okulun İdari İşler Başkan Yardımcısı Malin Gunnarsson, partilerin okul dışında ve idarenin işbirliği olmaksızın düzenlendiğini belirtti.

İsveç'te koronavirüs salgını sebebiyle halen 50’den fazla kişinin bir araya gelmesi yasak. Yaz başında yürüyüşler, partiler yasaklanmış ve bütün gün süren lise mezuniyetleri iptal edilmişti.