İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı. Ülkesi için 'en iyisini' yaptığını savunan Linde, başvuru belgesinin kısa sürede Finlandiya ile birlikte NATO'ya teslim edileceğini bildirdi.

İsveç'ten NATO üyeliği için yeni adım

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin NATO'ya üyelik başvuru belgesini imzaladı.

Dışişleri Bakanlığında canlı yayında NATO'ya üyelik başvurusunu imzalayan Linde, İsveç için en iyisini yaptığını savundu.

AA'nın aktardığına göre, Linde, başvuru belgesinin kısa sürede Finlandiya ile birlikte NATO'ya teslim edileceğini sözlerine ekledi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, dün, parlamentoda yapılan görüşmeler sonrasında İsveç hükümetinin NATO'ya başvuru yapma kararı aldığını açıklamıştı.

PUTİN 'TEPKİ VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’daki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü toplantısı sırasındaki açıklamalarında, Finlandiya ve İsveç’in söz konusu NATO üyeliğini değerlendirmiş, durumun Rusya için doğrudan tehdit yaratmayacağını kaydetmişti. NATO'nun genişlemesinin bir problem olduğunu ve genişlemenin tamamen ABD çıkarına olduğunu söyleyen Putin, "NATO’nun İsveç ve Finlandiya'ya genişlemesinde Rusya’ya doğrudan tehdit yok ancak askeri altyapının bu bölgeye genişletilmesi tepkimizi tetikleyecek" şeklinde konuşmuştu.

Putin ayrıca "İsveç ve Finlandiya'nın askeri altyapısı genişletilirse tepki veririz" ifadelerini kullanmıştı.