Uğur Tekstil’in sendikalı olduğu için kovduğu işçiler, başka işe giremediklerini söyledi. İşçiler: İsimlerimizin yazılı olduğu listeler diğer işyerlerine dağıtıldı.

İşverenlerden sendikalı işçiye istihdam ambargosu

HABER MERKEZİ

Urfa’da faaliyet gösteren Uğur Tekstil’in sendikalı oldukları için 2 ay önce işten çıkardığı 97 işçi dün Topçular Meydanı’nda eylem yaparak sendikal haklara saygı duyulmasını ve işe iade istedi. İşçiler DİSK Tekstil sendikasını kendilerini yüz üstü bırakıp patrondan yana tavır almakla eleştirdi.

İşçiler, kentte faaliyet gösteren diğer fabrikalara kendilerinin isim listelerini göndererek iş bulmalarını engellediklerini iddia ettikleri şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. İşçiler Uğur Tekstil’in üretimm yaptığı dünya devi markalardan biri olan ZARA’ya da seslenerek bu hukuksuzluğa göz yummamasını ve üst işveren olarak yaptırımda bulunmasını istedi.

Uğur Tekstil işçisi Suphi Şahinalp’ın okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çalışırken aldığımız ücretler dışında başka hiçbir geliri olmayan biz işçiler tam iki aydır işsiziz. İki aydır bize yapılan haksızlığın son bulmasını ve işe geri alınmayı bekliyoruz. İki aydır 97 işçi resmen açlığa mahkûm edilmiş durumdayız. Artık sabrımız kalmadı. Bugün burada toplanmamızın bir diğer sebebi ise, Uğur Tekstil patronları Servan Zenderlioglu ve Hayri Uğur hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı duyurmaktır. Anayasayı ve yasaları ayaklar altına alarak bizi haksız ve hukuksuz bir şekilde işten attıkları yetmiyormuş gibi isim listelerimizi diğer fabrikalara göndererek başka fabrikalarda iş bulmamıza da engel oluyorlar. Uğur Tekstil’de haklarımızı ayaklar altına alıp bizi kapı önüne koydukları yetmezmiş gibi bizi kara listeye alarak adeta yaşam hakkımızı da gasp etmeye çalışıyorlar. Bu bir insanlık suçudur. İşçi alımı yaptığı halde sırf Uğur Tekstil’den atılan işçiler olduğumuz için bize almayan fabrikalar da bu insanlık dışı suça ortak olmaktadır. Aynı şekilde buna sessiz kalan resmi yetkililer de bu suça ortak olmaktadır."

Fotoğraf: Evrensel