İşyeri hekimleri salgından korunamıyor

OKTAY EVSEN

İzmir Tabip Odası, pandemi döneminde işyeri hekimlerinin çalışma koşullarına ilişkin bir anket yaptı. Ankette, işyeri hekimlerine, Covid-19 salgınında işyerlerindeki çalışma şartları, işyerlerinde salgın yönetimi ve işçilerin periyodik muayeneleri hakkında sorular yönetildi.

Toplam 224 işyeri hekiminin katıldığı ankette, “İşyeri hekimlerinin üçte ikisinin salgından korunamadan ve güvensiz fiziki çalışma şartlarında görev yaptığı” belirtti. Ankete katılan işyeri hekimlerinin yüzde 63.8’si Covid-19 salgınından korunmaya uygun olmayan revirde çalıştığını belirtirken ankete katılan hekimlerin sadece yüzde 36.2’si uygun şatlarda çalıştığını söyledi.

İzmir Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada ise “Fabrikalarda ve tüm işyerlerinde işyeri hekimlerinin hastalık riski açısından uygun revirlerde çalışma ortamları acilen sağlanmalı ve denetlenmelidir. İşyerinde salgın yönetiminde kılavuzlar anlaşılır ve kullanışlı hale getirilmeli, işyerleri için uygun algoritmalar oluşturulmalıdır. İşçilerin periyodik tetkiklerindeki aksamalar için kılavuzlarda acilen periyodik tetkiklerin salgına uygun nasıl yapılabileceği tanımlanmalıdır” ifadeleri de yer aldı.