Balıkesir Edremit'teki işyeri yangınından ağır yaralanan 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

İşyerindeki yangında yaralanan çocuk hayatını kaybetti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 Eylül'de bir işyerinde çıkan ve işyeri sahibinin yaşamını yitirdiği yangında ağır yaralanan 14 yaşındaki oğlu Mehmet Halis Başbay, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

Başbay, Edremit’in Kızılkeçili mezarlığında AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in de katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Mustafa Canbey, "Bugün Mehmet kardeşimiz de hayat mücadelesini kaybetti. Küçük Mehmet’imizin Kızılkeçili Mahallemizdeki cenazesine katılarak kederli ailesine taziyelerimizi ilettik. Rabbim mekanlarını cennet eylesin" dedi.

İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki kırsal Çamlıbel Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde yangın çıkmış, içeride bulunan kimyasal maddeler nedeniyle bir anda büyüyen yangın güçlükle söndürülmüştü ancak yüksek ısıya dayanamayarak binanın önündeki bölümün çökmesi sonucu işyeri sahibi Erhan Başbay ve oğlu Mehmet Halis Başbay içeride mahsur kalmıştı.

Yangın söndürüldükten sonra baba ve oğul 112 ambulansları ile ilçedeki hastanelere kaldırılmıştı.

İşletme sahibi Erhan Başbay, Edremit Devlet Hastanesin Acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış hayati tehlikesi bulunan Mehmet Halis ise kaldırıldığı özel hastanedeki ilk müdahalenin ardından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Jandarma ve itfaiye ekiplerinin yaptığı araştırmada yangının işyerinde N.A.'nın kaynak çalışması yaptığı esnada kıvılcımların işletme içerisinde bulunan kimyasal maddelere sıçraması sonucunda çıktığı belirlenmişti.

(ANKA)