İtalya, İngiltere’nin ardından Avrupa’da 100 binden fazla insanın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ikinci ülke oldu.

İtalya, Avrupa'da Covid-19'a bağlı 100 bin ölüm sayısını aşan ikinci ülke oldu

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya’da Salı günü itibariyle Covid-19’ nedeniyle 318 ölüm vakası kayıtlara geçti. Kayıtlara geçen son ölüm vakaları ile birlikte ülke genelinde virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bin 103 olarak belirlendi ve İngiltere’nin ardından en fazla can kaybı yaşayan ikinci ülke oldu.

İtalya, hastalığın ortaya çıktığı 31 Ocak’tan beri dünyada Covid-19’a karşı en fazla can kaybı yaşayan ülkelerin başında geliyor.

60 milyonluk ülkede şimdiye kadar 3 milyon 81 bin vaka görünürken, 100 bin 103 kişi de hastalığa bağlı olarak hayatını kaybetti. Worldometers verilerine göre de İtalya’da şimdiye kadar 2 buçuk milyon kişi hastalığı atlattı.

Ülkede şimdiye kadar yaklaşık 5 buçuk milyon aşılanırken, hükümet geçtiğimiz günlerde, hastalığı atlatanlara tek doz aşı yapılacağını duyurmuştu.

RUSYA'NIN SPUTNİK V AŞISI İTALYA'DA DA ÜRETİLECEK

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile İtalya'da da şubesi bulunan İsviçre merkezli Adienne Pharma&Biotech şirketi, geçtiğimiz günlerde İtalya'da Sputnik V aşısının üretimi konusunda anlaşmaya varmıştı.

İtalyan Adnkronos ajansının İtalya-Rusya Ticaret Odasına dayandırdığı haberine göre, anlaşmayla temmuzda İtalya'da üretime geçilmesi ve 2021 sonuna dek 10 milyon doz Sputnik V aşısı temin edilmesinin hedeflendiği kaydedilmişti.