İtalya’da koronavirüs alarmı

Barış Yüksel / Bologna

İtalya Sağlık Bakanlığı Milano şehrini de içine alan Lombardiya bölgesinde art arda görülen 8 vakanın ardından 10 belediye sınırları içerisinde zorunlu karantina uygulaması üzerine bir kararname yayınladı.

Şu ana kadar 250 kişi karantinaya alındığı ülkede, Sağlık Bakanı Roberto Speranza, “İtalya (koronavirus’e) hazır. Amacımız hastalığı bir alanda tutmak, kamu ve ticari işlemlerini ilgili askıya almakla ilgili bir kararname hazırladık” dedi.

Speranza, Roma merkezli Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Merkezi Başkanı Giuseppe İppolito, Lombardiya bölgesinde görülen bu vakaların İtalya’daki Koronavirus vakaları için bir ilk olduğundan bahsetti.Speranza ayrıca bu vakaların dış ülke girişli ithal vakalardan, yerelden kaynaklı bulaşmalara dönüşmesinin Koronivirus vakaları açısından yeni bir evrenin başlangıcı anlamına geldiğinin altını çizdi.

Codogna’da topluma açık alanlarda yeme, içme gibi buluşma amaçlarına dair etkinlikler ile disko,bar, spor alanları gibi mekanların kullanımı en az Pazar gününe kadar yasaklandı. Buna ek olarak herhangi bir kamu hizmeti de bir sonraki karara kadar verilmeyecek. Ayrıca Castiglione d’Adda şehrinde de geleneksel bir festival ileri bir tarihe ertelendi.