İtalya’da Nazi işgalinden kurtuluşunun 75. yıl dönümü kutlanıyor. Koronavirüsle mücadelede önde gelen sağlık çalışanları, Nazi işgalinden kurtuluşun 75. yıl dönümünü “Ciao Bella” isimli halk şarkısını söyleyerek kutladı

Yeni tip (Covid-19) salgını dolayısıyla olağanüstü günlerden geçen İtalya’da sağlık çalışanları, ülkenin Nazi işgalinden kurtuluşun 75. yıl dönümünü direnişte büyük rol oynayan partizanların marşı olarak da bilinen “Ciao Bella” isimli halk şarkısını söyleyerek kutladı.

İtalya’da Nazi işgalinden kurtuluşunun 75. yıl dönümü farklı şekilde kutlanıyor.

Salgın önlemleri çerçevesinde toplu etkinliklerin yasak olduğu ülkede, 25 Nisan'da her zaman yapılan devlet töreninin aksine Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sabah saatlerinde tek başına başkentin merkezindeki Vittorio Emanuele II Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

italya-da-saglik-calisanlari-nazi-isgalinden-kurtulusu-ciao-bella-soyleyerek-kutladi-722332-1.

İtalya Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi "Frecce-tricolori" de öğleden sonra anıt üzerinden alçak selamlama uçuşu yaparak başkent semalarını İtalyan bayrağının renklerine boyadı.

Cumhurbaşkanı Mattarella, Kurtuluş Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 25 Nisan’ın demokrasi deneyimlerinin temeli olduğunu, İtalyan halkının birliğinin bu salgın sonrasında ayağa kalkışta ana unsur olacağını belirtti.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı İtalya’da halk, öğleden sonra evlerinin balkon, teras ve pencerelerine çıkarak Nazi işgaline direnişte büyük rol oynayan partizanların marşı olarak da bilinen “Ciao Bella” isimli İtalyan halk şarkısını söyledi.

italya-da-saglik-calisanlari-nazi-isgalinden-kurtulusu-ciao-bella-soyleyerek-kutladi-722331-1.