Erzincan’a 44,8 milyon TL’lik hükümet konağı inşa edilecek. Bu yılın ocak ve ekim ayları arasında konaklar için toplam 1 milyar 71 milyon TL harcandı.

İtibardan yine tasarruf yok!

Mustafa BİLDİRCİN

Ülkede giderek derinleşen ve önlenemez hale gelen ekonomik kriz, kamunun astronomik harcamalarına engel olamadı. Çeşitli kentlerde inşa edilen hükümet konakları için harcanan paranın büyüklüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’a yönelik eleştirilere karşı kullandığı, “İtibardan tasarruf olmaz” ifadelerini anımsattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Yakıştı mı, yakıştı” paylaşımları ile gündeme gelen hükümet konakları için bu yılın ocak ila ekim ayları arasında harcanan toplam para 1 milyar TL’yi aşarken maliyetiyle dikkat çeken bir yeni konağın daha inşasına başlandığı ortaya çıktı. Erzincan Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün, “İliç Hükümet Konağı İkmal ve İnşaat Yapım İşi” başlığıyla 12 Ekim’de gerçekleştirdiği ihale kapsamında 44 milyon 800 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı. Erzincan İliç’e 44,8 milyon TL maliyetle inşa edilecek hükümet konağının 3 bin 605 metrekarelik alanı kapsayacağı bildirildi.

Bu yıl hükümet konakları için ilk çivi 28 Şubat’ta Kastamonu’da çakıldı. Bu yıl inşasına başlanan ya da tamamlanan 23 hükümet konağının toplam maliyeti 1 milyar 71 milyon TL’yi buldu. Maliyeti itibarıyla öne çıkan bazı konaklar şöyle:

İstanbul Şile Hükümet Konağı: 149 milyon 330 bin TL

Antalya Serik Hükümet Konağı: 127 milyon 270 bin TL

İzmir Tire Hükümet Konağı: 59 milyon 873 bin TL

Trabzon Sürmene Hükümet Konağı: 47 milyon 280 bin TL

Siirt Şirvan Hükümet Konağı: 45 milyon 649 bin TL

Sivas Hükümet Konağı: 35 milyon 900 bin TL