İtibarını düşünüyorsa santralla uğraşmasın

Yaren ÇOLAK

Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Holding tarafından yapılmak istenen termik santrala karşı çıkan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a şirket tarafından 1 milyon liralık tazminat davası açıldı.

Termik santrala yatırım yapmayı planlayan Çinli şirketlere mektup göndererek şirket hakkında bilgi veren Çakır, yatırımdan geri çekilmelerini istedi. Hattat Holding ise Çakır tarafından şirket itibarının zedelenmeye çalışıldığını vurgulayarak şikâyetçi oldu.

Şirkete tepki gösteren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır BirGün’e konuştu. Hattat Holding’in 2005 yılında kömür çıkarmak için Amasra’ya geldiğini hatırlatan Çakır, “Ancak kömür çıkarmaktan daha çok termik santralla uğraştı. Biz de yurtdışındaki olası ortaklarına şirket hakkında bilgi notu gönderdik. Şirket de bize 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Şirket itibarını düşünüyorsa sözünü tutsun kömür çıkarsın santralla uğraşmasın” ifadelerini kullandı.

Termik santralı bölge halkının istemediğine dikkat çeken Çakır şu ifadeleri kullandı: “15 yıldır kömür çıkarma adına bir işlem yapmıyor kömür işini paravan olarak kullanıyor. 11 bin işçiyle çalışacağını söyleyen şirket 600 -700 işçi aldı. Daha sonra onları da işten çıkararak mağdur etti. Termik santrala ise halkın tepkisi çok net. Çevre mücadele tarihine yazılacak çokça etkinlik oldu bölgede. Belediye başkanı olmadan önce de ben bu konuda mücadele ettim. Bartın Platformu bu konuda sürecin başından beri mücadele yürütüyor.”