Fenerbahçe iki hafta önce ligde mağlup oldu Konyaspor karşısında rövanşı aldı. Rakibini deplasmanda 3-0 mağlup eden sarı-lacivertliler final için çok önemli bir avantaj yakaladı

İtinayla rövanş alınır!

Etli ekmek diyarında kupa akşamı... Bir tarafta 2016'da yenilgiyi unutan ev sahibi Konyaspor, öbür köşede Fenerbahçe... 11 gün önce yine burada oynanan lig maçında rakibine şampiyonluk yolunda çelme takan yeşil-beyazlılar bıraktığı yerden devam etmek istiyor. Kanarya deseniz rövanş için avantaj kovalıyor.

Sezonun savunmasıyla dikkat çeken iki ekibi karşı karşıya. Malum ilk randevuda Aykut Kocaman satranç, Vitor Pereira tavla oynamış; ibre giderek Anadolu ekibine dönmüştü. Eski Fenerbahçe hocasının fendi yenisini yenerken, Portekizli teknik direktörün yaptığı değişiklikler yerden yere vurulmuştu.

Ev sahibi olmasa da deplasman ekibi farklı bir kadroyla sahadaydı. Özellikle geride yapılan rotasyonun sıkıntı yaratıp yaratmayacağı merak konusuydu. Kalede Fabiano; Kjaer'in yanında Ba, sağda Şener, solda da Kadlec oynayacaktı... Artık klasikleşen papatya falının sonucunda bu akşam Fernandao formayı kapmış, van Persie kulübede kalmıştı.

Henüz dakikalar 5'i gösterirken, Ömer Ali'nin sağdan ceza sahasına girdiği pozisyon akıllara ligdeki ilk golü düşürüyordu. 11'de Kadlec adrese teslim bir orta gönderiyor, Fernandao kötü vurarak arkadaşının asistini yiyordu. 11 gün önce olduğu gibi ev sahibi kendi sağ tarafından yükleniyordu. Volkan Şen ile Pereira'nın hararetli tartışması, Fenerbahçe'de suların durulmadığını gösteriyordu.

38'de tabela değişmişti. Kim bilir biraz önceki kapışma Volkan'ı motive etmişti. Yıldız futbolcu soluna çekip iyi bitirmişti. İlk devre tam böyle bitecek derken, Nani'nin jeneriklik frikiği farkı ikiye çıkarmıştı.

Rangelov'un Fabiano'yu tarttığı şutu saymazsanız, ilk yarıda Konyaspor silik kalmış; taraftarlar ise aksine şov yapmıştı.

Evdeki hesap çarşıya uymamıştı; 2016'da bu maça kadar sadece 3 dakika geride oynayan Konyaspor ikinci devrede ne yapacaktı...

Aykut Hoca Ali Turan'ı çıkarıp orta sahadaki Ali Çamdalı'yı savunmaya alıyordu. Traore ile Bajic'i sahaya süren futbol adamı mutlak gol diyordu. 72'de Fernandao demarke durumda kaleye gitmek yerine uzaklardan topun dibine girince, Pereira kenarda kuduruyordu. 90'da Nani getiriyor, van Persie şahane bitiriyordu.
Bu üç farklı galibiyetten sonra Fenerbahçe final yolunda dev bir adım attı. Bu skorun ligin son düzlüğünde sarı-lacivertli camiaya moral vereceği aşikâr. Peki iş işten geçti mi; işte bu soruya lider Beşiktaş yanıt verecek.