“Hastane hurdalık oldu” başlıklı haberi ile İstanbul Tabip Odası’nın verdiği “Haber-Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü’nü” alan muhabirimiz İsmail Arı, ödülünü “Deprem bölgesindeki çürük hastanelerde çalışmaya mahkum edilen ve yaşamını yitiren sağlık emekçilerine” adadığını söyledi. 18 Mart’ın Gezi Direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın doğum günü olduğunu da hatırlatan Arı, “Gezi Direnişinde yaşamdan koparılanları asla ama asla unutmayacağız” dedi.

İTO'dan anlamlı ödül: BirGün gerçeği yansıtmak için mücadele ediyor

HABER MERKEZİ

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) her yıl 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında verdiği Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri bugün düzenlenen törenle dağıtıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende gazetemizin muhabirlerinden İsmail Arı’ya, 28 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan “Hastane hurdalık oldu” başlıklı haberi için ‘Gazete Haber-Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü’ verildi.

Haberin ödüle layık görülmesinin gerekçesi ise "15 Temmuz sonrası 33 Askeri Hastanenin kapatılmasının ardından kamu kaynaklarının gözden çıkarılması ve yapılacak yeni hastaneler için rant alanı yaratılmasını çarpıcı bir dille işlemesi sebebiyle" şeklinde açıklandı.

İBRETLİK OLAYLARDAN BİRİ

Arı’ya ödülünü takdim eden İstanbul Tabip Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, “Sağlık alanında yaşanan çöküşü hepimiz biliyorduk, meslek örgütü olarak bunu açığa çıkarmaya çalışıyorduk. Bir yandan da sanki bir mutluluk tablosu içinde pazarlanıyordu bu süreç. Gerçeği yansıtmak için mücadele eden basın mensupları da vardı. BirGün gazetesi ve İsmail Arı da onlardan biri. İsmail Arı, gerçeği nasıl yansıtabiliriz diye çaba içerisindeydi. Değişik konularda birlikte çalıştık. Kendisi ısrarla haberi takip eden, olgunlaştıran ve en iyi şekilde yansıtmak için çaba harcadı. Bu haber sağlıkta dönüşümü yansıtan ibretlik olaylardan biri. Askeri hastanelerde yaşanan kaynak israfının benzeri şehir hastaneleri için kapatılan hastanelerde gördük biz. AKP’nin yarattığı bu baskıcı ortamda gerçeği yansıttığı için tüm basın emekçileri nezdinde İsmail’e teşekkür ediyorum” dedi.

Muhabirimiz Arı ise “Haberimin İstanbul Tabip Odası tarafından ödüle değer görülmesi benim için büyük bir onur. Ödülümü deprem bölgesinde canla başla çalışan ve çürük hastanelerde çalışmaya mahkum edilerek yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına adıyorum. Ayrıca şunu da hatırlatmak istiyorum, bugün Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü. Ali İsmail nezdinde Gezi'de kaybettiğimi tüm arkadaşlarımızı da anmak isterim. Hiçbirini asla ama asla unutmayacağız, onları bizlerden koparanlar yargı önünde hesap verene kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.