“Verem Ettiniz” başlıklı haberi ile İstanbul Tabip Odası’nın verdiği 'Gazete-Haber Araştırma Ödülü'nü alan muhabirimiz İsmail Arı, ödülünü Gezi Parkı direnişi sırasında öldürülen ve 18 Mart’ta doğum günü olan Ali İsmail Korkmaz’a adadı.

İTO'dan BirGün'e ödül: Muhabirimiz İsmail Arı, ödülünü Ali İsmail Korkmaz’a adadı

HABER MERKEZİ

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) her yıl 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında verdiği Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri bugün düzenlenen törenle dağıtıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende BirGün muhabiri İsmail Arı, 1 Kasım 2021 tarihinde birinci sayfa manşetinde yer alan “Verem Ettiniz” başlıklı haberi ile 'Gazete-Haber Araştırma Ödülü'nü aldı.

Törende Arı'nın haberinin ödüle değer görülmesinin gerekçesi ise şu şekilde açıklandı: "Verem kaynaklı ölümlerin artmasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın verem teşhisinde kullanılan solüsyonu satın almamasını Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Klimik Derneği verileri ile Tabip Odası görüşlerini de alarak deşifre eden haberi sebebiyle..."

İsmail Arı, ödülünü İTO önceki dönem Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nergis Erdoğan’dan aldı.

Ödülünü Gezi Parkı direnişi sırasında öldürülen ve 18 Mart’ta doğum günü olan Ali İsmail Korkmaz’a adayan Arı, “Ödülümü 18 Mart’ta doğum günü olan ama hep 19 yaşında kalan Ali İsmail Korkmaz nezdinde kaybettiğimiz tüm güzel arkadaşlarımıza adıyorum" ifadelerini kullandı.