İTO, sağlık emekçilerine ek ödeme olarak adlandırılan ve maaşlarının önemli bir kısmını oluşturan kasım ayına ait ödemelerin yapılmadığını açıkladı. Ödemelerin yapılmamasına gerekçe olarak ek ödemelerin hesaplandığı programın bozuk olmasının gösterildiği ifade edildi.

İTO: Sağlıkçılara program bozuk dendi, ek ödemeler yapılmadı

HABER MERKEZİ

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu, sağlık emekçilerinin ek ödeme olarak adlandırılan ve maaşlarının önemli bir kısmını oluşturan kasım ayına ait ödemelerini alamadığını açıkladı.

İTO’dan yapılan açıklamada, ödemelerin yapılmamasına gerekçe olarak Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ek ödemelerin hesaplandığı programın bozuk olmasının gösterildiği de ifade edildi.

VERİLENE RAZI OLMAMIZ İSTENİYOR

“Varlığı o hastanelerde çalışan emekçilere dayanan bakanlık ödeme yapmadığı çalışanlarına bir açıklama gereği bile duymamıştır” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çok açık ki maaşlarımızın dağıtımı ile ilgili bütün süreçler şeffaflıktan uzak ve keyfi biçimde sürdürülmektedir. Bizlerden ‘verilene’ razı olmamız istenmektedir. Bizler her geçen gün daha da yoksullaşırken, devlet kamu imkanlarını şehir hastanelerine, patronlara akıtmakta bir beis görmemektedir.

Adına şehir hastaneleri dedikleri şirket hastanelerine milyonlarca dolar para dağıtan bu zihniyet, söz konusu yaşamını sürdürmek için yeterli maaş talep eden sağlık emekçileri olunca kör ve sağır olmayı tercih etmektedir. Bizler toplum sağlığı için çalışan sağlık emekçileri olarak; emekliliğe yansıyan, insanca yaşama yetecek, performansa dayanmayan bir maaş istiyoruz."

ÖDEMELER DAHA FAZLA GEÇİKTİRİLMEDEN YAPILMALI

"Keyfi tutumlarla belirlenen, şeffaf olmayan, sağlık hizmetini niteliksizleştiren ek ödeme uygulamasına derhal son verilmesini istiyoruz. Kasım ayına ait ve günlerdir verilmeyen ödemenin daha fazla geciktirilmeksizin yapılmasını talep ediyoruz.”