İTO'nun eski yöneticileri, Kocaeli Üniversitesi’nden barış akademisyenlerini ihraç eden Prof. Dr. Sadettin Hülagü hakkında disiplin soruşturması başlattıkları için hakim karşısına çıkacak. Erdoğan’ın doktoru da olan Hülagü, 2014’te Erdoğan’ın atamasıyla Kocaeli Üniversitesi’ne rektör olmuştu.

İTO yöneticileri hakim karşısına çıkacak!
(Arşiv)

HABER MERKEZİ

İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) eski yöneticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru olan ve Kocaeli Üniversitesi’nden barış akademisyenlerini ihraç eden Prof. Dr. Sadettin Hülagü hakkında disiplin soruşturması başlattıkları için yarın hakim karşısına çıkacak.

İTO’dan yapılan açıklamada, “İstanbul Tabip Odası 2018 – 2022 dönemi Yönetim Kurulu üyeleri, aralarında beş hekimin de bulunduğu on dokuz barış akademisyenini akademiden ihraç eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü hakkında soruşturma açmak ‘suçlaması’yla hâkim önüne çıkıyor” denildi.

Duruşmanın Çağlayan Adliyesi 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yarın saat 11.00’da görüleceği açıklanırken duruşma öncesi aliye binası önünde de saat 10.00’da basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

İKİ YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 2014’te Erdoğan’ın atamasıyla Kocaeli Üniversitesi’ne rektör olmuştu. Hülagü, ‘Bu suça ortak olmayacağız‘ bildirisine imza atan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda görevli Onur Hamzaoğlu, Nilay Etiler Lordoğlu, adli tıp anabilim dalında görevli Ümit Biçer, çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalında görevli Zelal Ekinci ve Mehmet Cengiz Elçin’i akademiden ihraç etmişti. İhraç edilen akademisyenler de Hülagü’yü Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) şikayet etmişti. TTB de soruşturma görevini İstanbul Tabip Odası’na vermişti. Hülagü hakkında İstanbul Tabip Odası ‘tıp etiğine aykırı davranmak, meslektaşlarını küçük düşürücü fiil içinde olmak ve etik ihlal yapmak’ suçlamasıyla disiplin soruşturması başlatmıştı. Hülagü’ye ceza verilmedi, ancak tarafların itirazı nedeniyle disiplin soruşturması TTB Yüksek Onur Kurulu’na taşınmıştı. 

Soruşturma açan İstanbul Tabip Odası’nın o dönemki yönetim kurulu başkanı Pınar Saip, genel sekreteri Osman Küçükosmanoğlu, Rukiye Ömeroğlu, Güray Kılıç, Murat Ekmez, Osman Öztürk ve Recep Koç hakkında ‘görevi kötüye kullanmak‘ suçlamasıyla dava açıldı, iki yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.