HDP, Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Platforma Demokratên Kurd (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) yerel seçim sonuçlarını Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantı ile masaya yatırdı. Yerel seçimlerde 70 belediye kazanan HDP’nin özellikle bölge illerinde başarılı olduğu vurgulanan toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanı […]

İttifakın önemini gördük

HDP, Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Platforma Demokratên Kurd (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) yerel seçim sonuçlarını Diyarbakır’da gerçekleştirdiği toplantı ile masaya yatırdı.

Yerel seçimlerde 70 belediye kazanan HDP’nin özellikle bölge illerinde başarılı olduğu vurgulanan toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir açıklama yaptı. Yoğun bir kampanya sürecinin geride kaldığını ve yedi partinin genel başkanının bu süreçte büyük çaba gösterdiğini ifade eden Buldan, “Kampanya sürecinde ittifak gerçekleştirdiğimiz siyasi partilerin büyük bir emeği, çabası oldu. Ve seçim kampanyası boyunca her yerde ittifakın ruhuna uygun bir şekilde el ele omuz omuza yürümenin ne kadar önemli olduğunu gördük” dedi.

KAZANIMLAR ELDE ETTİK

İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde AKP’nin seçimi kaybetmesinde Kürt ittifakının önemli bir rol oynadığını ifade eden Buldan, şunları söyledi:

“Bizim yaptığımız güç birliği ve ittifakın Türkiye’deki seçim sonuçlarına nasıl yansıdığını ve stratejimizin Türkiye’nin kaderini nasıl değiştirdiğini gördük. Bu başarıda özelikle Kürdistani partilerle yaptığımız ittifakın önemli bir rolü var. Çünkü bu ittifak aslında burada yapılmış olabilir ama bunun sinerjisi Türkiye’nin her yerine yansımıştır. O yüzden bizim İstanbul’daki başarımızın altında da Kürdistani partilerle gerçekleştirdiğimiz ittifakın etkisi var. Türkiye’de Kürtlerin ve HDP’nin stratejik anlamda başlattığı ittifakın büyük bir kazanım elde ettiğini görüyoruz. Bu ittifakın önümüzdeki yüz yıllara nasıl sirayet edeceğini görmek gerekir.”