İTÜ'de İşletme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Şehir ve Bölge Planlama bölümünden öğrenciler Boğaziçi ile ilgili bildiri yayımladı. 29 kulüp de yaşananlara karşı ortak destek açıklaması yaptı.

İTÜ’de 3 bölüm ve 29 kulüpten Boğaziçi öğrencilerine destek açıklamaları

İstanbul Teknik Üniversitesinde, 3 bölümden öğrenciler Boğaziçi ile ilgili bildiri yayımladı. 29 kulüp de Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörü protesto edenlere desteğini belirterek açıklama yaptı.

Evrensel'den Metin Berk Süer'in haberine göre; İTÜ İşletme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Şehir ve Bölge Planlama bölümlerindeki öğrencilerin kaleme aldıkları bildirilerde bölüm öğrencileri olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin taleplerinin dile getirildiği ve öğrencilere karşın gösterilen tutuklama, ev hapsi gibi uygulamaların derhal sonlandırılması çağrısı yapıldı.

Bununla birlikte üniversitelere dair taleplerini yineleyen öğrenciler atanan rektörlerin istifa etmeleri ve seçimlerin üniversite bileşenleri ile birlikte yapılması gerektiğini talep ettiler. Kampüslerde ve üniversitelerde LGBTİ+lara ve tüm öğrencilere gösterilen şiddetin son bulması ve üniversitelerdeki baskı ortamının yerini özgür, demokratik bir ortamın alması gerektiği de talepler arasında yer aldı. Ayrıca Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri bu tarz açıklamaların yaygınlaşması adına okuldaki tüm bölümleri benzer açıklamalar yapmaya davet ederek bildirisinin sonuna bir çağrı yaptı.

KULÜPLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

Bir araya gelen 29 kulüp de Boğaziçi Üniversite öğrencilerinin taleplerinin yanında olduklarını ve şiddetin son bulması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. Kulüpler olarak özgürlüğün ve demokrasinin yanında olduklarını belirten kulüpler her türlü kimliğe karşı yapıla saldırıları da kabul etmediklerini söyledikten sonra bu süreçte herkesi birlik olmaya davet eden bir çağrı ile açıklamalarını bitirdiler.

itu-de-3-bolum-ve-29-kulupten-bogazici-ne-destek-aciklamalari-839951-1.

itu-de-3-bolum-ve-29-kulupten-bogazici-ne-destek-aciklamalari-839952-1.itu-de-3-bolum-ve-29-kulupten-bogazici-ne-destek-aciklamalari-839953-1.