İTÜ’de öğrencilerden ‘kredi’ kazanımı

HABER MERKEZİ

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) uzaktan eğitim sürecinde yaşanan birçok aksaklık ve öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetleriyle birlikte 2019-2020 eğitim ve öğretim döneminde sona yaklaşılırken bu kez de yaz okulu şartlarında yaşanan değişiklikler öğrencileri mağdur edecek bir durum yarattı.

Evrensel’in haberine göre uzaktan eğitim olarak açıklanan yaz okulu sürecinde öğrencilerin alabileceği krediler yasal olarak 12 krediye denk düşse de İTÜ tarafından açıklanan yaz okulu şartlarında öğrencilere sadece 8 kredilik ders alabilecekleri aktarıldı. Bunun üzerine mezuniyet, üst sınıfa geçme ve ÇAP, yandal başvuru planları yapan öğrenciler açıklanan kredi miktarı ile yeteri kadar ders alamayacakları için mağdur oldu.

Ayrıca yaz okulunda açılacak derslerin sayısının ve kontenjanlarının da epey düşük olması öğrenciler açısından tepkiyle karşılandı. Bunlar üzerine İTÜ öğrencileri Whatsapp gruplarında bir araya gelerek yaz okulu kredi miktarını artırmak ve kontenjanların artırılıp açılmayan derslerin açılması adına bir çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda da kredi sayısı İTÜ Senatosu’ndan çıkan kararla birlikte 10’a yükseltildi ve öğrencilerin taleplerinin belirli kısmı kabul edilmiş oldu.