İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda hazırlık öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon toplantısında “Eylemlere katılmayın, ceza alırsınız” tehdidinde bulunuldu

İTÜ’de öğrencilere 'Zamlara karşı eylem yapmayın, ceza alırsınız' tehdidi

Maçka’da bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yabancı Diller Yüksekokulu'nda hazırlık öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyonun açılışında konuşan İTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, “Eylemlere katılmayın, ceza alırsınız” diyerek öğrencileri tehdit etti.

Evrensel'in haberine göre, Yurtlara ve okulun diğer hizmetlerine yapılan zamlara karşı okulda eylem yapılmasını isteyen grupların bulunduğunu, öğrencilerin bu gruplara katılmamaları gerektiğini ileri süren Yazgan “Okulda yapılan eylem ve gösterilere katılmayın arkadaşlar. Bu eylemlere katılanlar ailelerinden azar yiyor. Ayrıca bu eylemlere katılanlara ‘istemeyerek de olsa’ disiplin cezası veriyoruz. Bu yüzden uzaklaştırma cezası alanlar da oluyor” ifadelerini kullanarak okulla ilk buluşmalarını gerçekleştiren hazırlık öğrencilerini tehdit etti.

Yazgan’ın sözlerini eleştiren İTÜ öğrencileri ise ekonomik krizle birlikte üniversite okumanın her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çekerek üniversite yönetiminden bu şartları hafifletmesini ve öğrencilerin “Nasıl okuyacağız” kaygısının önüne geçmek için zamları geri çekmesini istedi.